Na Hrebienku pribudla atrakcia v podobe päťmetrovej ľadovej medvedice

2017-01-04 08:00:00 |   |    | 

Ľadovú sochu medvedice s dvoma mladými medveďmi si môže verejnosť pozrieť na Hrebienku vo Vysokých Tatrách. Práve sochy medveďov koncom roka symbolicky otvorili Tatranskú galériu ľadových majstrov.



 

Hrebienok ročne navštívi viac ako milión turistov, čo z neho robí jedno z najnavštevovanejších miest vo Vysokých Tatrách. Ako pre TASR uviedla výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Andrea Žigová, táto lokalita je už dlhodobo spájaná práve s tematikou medveďov. Okrem kovového 350-kg medveďa Kuba, ktorý je patrónom turistického strediska na Hrebienku, pribudli počas tohto leta v rámci programu festivalu Medvedie dni aj drevené medvede. Sochár Adam Bakoš spolu s Miroslavom Trnovským a Pavlom Kapustom sa stali autormi aj ďalšieho medvedieho diela na Hrebienku, ktorý má tentoraz podobu ľadu.

"Päť metrov vysokú sochu medveďa s dvoma malými mláďatami tvorili sochári päť dní a použili pri tom 138 ľadových blokov, čo je viac ako 17 ton ľadu. Táto mrazivo krásna, ale pritom priam rešpekt vzbudzujúca matka sa tak stáva nielen ďalším symbolom Hrebienka, ale otvorila zároveň pred koncom roku ďalšiu atrakciu pre návštevníkov Vysokých Tatier," priblížila Žigová.

Ľadové dielo na Hrebienku chráni pred teplým počasím klimatizovaná kupola s priemerom 25 metrov. Kupola sa nachádza hneď vedľa priestoru, v ktorom je umiestnený Tatranský ľadový dóm. Tatranská galéria ľadových majstrov je bezplatne prístupná verejnosti denne od 09.00 do 18.30 h, rovnako aj Tatranský ľadový dóm. "Do galérie pribudnú aj ďalšie diela autorov z deviatich krajín sveta, ktoré budú vytvárať priamo pred očami návštevníkov práve počas záverečného dňa podujatia Tatry Ice Master," dodala Žigová.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: TASR
Zdroj: TASR, ako

Hodnotenie článku:
4.6/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa