Kórejský Soul má novú dominantu: Včera slávnostne otvorili 5. najvyšší mrakodrap sveta

2017-04-03 11:55:00 |   |    | 

Návštevníci hlavého mesta Kórejskej republiky sa môžu tešiť na ďalšiu atrakciu. V centre Soulu slávnostne otvorili piatu najvyššiu budovu sveta, ktorá je oddnes v štandardnej prevádzke. Ponúka nielen obchody či kancelárie, ale najmä vyhliadkové plošiny, z ktorých máte Soul ako na dlani.



 

Mrakodrap Lotte World Tower otvorili slávnostným ohňostrojom len včera, no už má za sebou bohatú históriu. Po dlhých trinástich rokoch plánovania začali v novembri 2010 s jeho výstavbou a 17. marca 2016 dokončili hrubú stavbu.

O desať dní neskôr zaznamenali nepríjemný incident, keď sa istý Rus a Ukrajinec bez povolenia vyštverali na žeriav na vrchole stavby, aby spravili snímky a video stavby. To má na YouTube už takmer tri milióny videní.

Najvýznamnejším dátum v dejinách budovy je však nepochybne dnešok (3. apríl 2017), odkedy 554,5-metrová  Lotte World Tower oficiálne funguje. V spodnej časti sú obchody, na 14. – 38. podlaží kancelárie, na poschodiach 42 – 71 dvestodvadsať najdrahších bytov v meste a na podlažiach 76 až 101 sedemhviezdičkový hotel. Nad nimi sa nachádzajú súkromné kancelárie a na vrchole (117. – 123. poschodie) vyhliadkové plošiny.

Dizajn veže je inšpirovaný tradičnou kórejskou keramikou a je súčasťou zábavného komplexu Lotta World na brehu rieky Han.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Pixabay, TASR, Thinkstock,
Video: YouTube
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
4.0/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa