Aerolinky čelia megaškandálu: VIDEO Cestujúceho násilím vyvliekli z lietadla, dôvod je šokujúci

2017-04-11 12:00:00 |   |    | 

Búrku nevôle vyvolal postup amerických aerolínií United Airlines, ktoré z preplneného lietadla nechali v pondelok vyviesť pasažiera proti jeho vôli. Nahrávky incidentu zhotovené mobilmi sa včera šírili sociálnymi sieťami a patrili medzi najviac diskutované témy na Twitteri, Facebooku a Googli. Niet divu - to, čo sa dialo na palube lietadla, je jednoducho nehoráznosť.



 

Videá zachytávajú, ako traja policajti požiadajú muža, aby uvoľnil svoje miesto. Ten tvrdí, že je lekár a na druhý deň musí nastúpiť do služby. Keď odmietne, jeden z policajtov ho stiahne na zem a ťahá ho cez uličku k východu. Muž začne kričať a aj ostatní cestujúci sú v šoku.

United Airlines sa za incident, ku ktorému došlo na linke z Chicaga do Louisville, ospravedlnili. Vysvetlili, že na let 3411 do Louisville sa nutne musela dostať iná posádka United Airlines a preto bolo treba uvoľniť štyri miesta, uviedol denník Chicago Tribune.

Spoločnosť ponúkla bezplatné ubytovanie na jednu noc v Chicagu a bonus 400 dolárov, neskôr zvýšený na 800 dolárov. Keďže sa neprihlásili dobrovoľníci, náhodne boli vybraní cestujúci, ktorých personál vyzval, aby stroj opustili. Traja z nich výzvu poslúchli, voči štvrtému musela zasiahnuť polícia. Policajt, ktorý pasažiera vytiahol z lietadla, bol dočasne postavený mimo služby.

Preplnené vnútroštátne lety sú v USA bežné. Aerolínie totiž počítajú s tým, že niektorí cestujúci na let nenastúpia a preto predajú viac lístkov, ako je miest. Vlani muselo ostať na zemi takmer pol milióna pasažierov, hoci si miesto rezervovali a zaplatili. Väčšina z nich akceptuje ako ospravedlnenie zľavové kupóny alebo bezplatné lety.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Foto a
Video: YouTube
Zdroj: TASR, ako

Hodnotenie článku:
4.0/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa