Mýtus porazený: Najviac Slovákov poletí na letné dovolenky do Turecka

2017-06-02 12:00:00 |   |    | 

Na Letisku M. R. Štefánika začína najvyťaženejšie obdobie. Od začiatku júna do októbra sa tu uskutoční takmer 2000 dovolenkových charterových letov. Najsilnejším mesiacom bude už tradične júl, počas ktorého využijú dovolenkári 594 odletov do dovolenkových letovísk a príletov z nich. Najviac, zatiaľ 473 letov, je naplánovaných do tureckej Antalye a z nej.



 

Dovolenková sezóna sa na bratislavskom letisku začala rozbiehať už v apríli s prvými odletmi do Salalahu v Ománe. V máji k nim pribudli aj charterové lety do Antalye, Hurghady a Tel Avivu. Začínajúcu sa dovolenkovú sezónu už bude na letisku naplno cítiť v júni, počas ktorého sa uskutoční 311 odletov a príletov do/z destinácií v Turecku, Egypte, Tunisku, Bulharsku, Grécku, v Izraeli, na Malte či v Čiernej Hore. V júli sa uskutoční takmer šesťsto charterových letov pre klientov cestovných kancelárií a v auguste 584. Spolu 401 letov ešte dovolenkári stihnú aj v septembri. V októbri bude ešte stále možné absolvovať leteckú dovolenku do egyptských letovísk Sharm El Sheikh, Hurghada, Djerba či iných, keďže v pláne je aj v tomto období 48 odletov a príletov. Počet letov sa pritom na základe dopytu klientov cestovných kancelárií môže ešte meniť.

Návrat záujmu o dovolenky s odletom z Bratislavy zaznamenáva Turecko a jeho Antalya, kam je naplánovaných o 40 % viac letov ako sa uskutočnilo vlani. Nasleduje za ním egyptská Hurghada, do ktorej a z ktorej je naplánovaných 160 letov. Dovolenkármi obľúbené Bulharsko bude tiež patriť medzi top 5 najčastejších dovolenkových destinácií z Bratislavy, kam bude smerovať počas sezóny 131 odletov a príletov do Burgasu a 48 letov do/z Varny. Dvojnásobne zároveň stúpol počet letov na exotické Kapverdské ostrovy, kam bude smerovať 39 odletov a 39 príletov. Viac letov ako vlani pribudlo zároveň aj do Tuniska.

 

Jednotlivé destinácie a počet charterových letov (prílety + odlety)

Antalya (Turecko) - 473

Hurghada (Egypt) - 160

Burgas (Bulharsko) - 131

Heraklion (Grécko) - 84

Boa Vista a Sal (Kapverdy) - 78

Monastir (Tunisko) - 78

 

Zdieľať článok na Facebooku
Ilustračné
Foto: Flickr / Elena Pleskevich
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
2.1/5 (10 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa