Horúce tipy na dovolenku: Slovenskí cestovní agenti vybrali to najlepšie na leto 2017

2017-06-08 00:00:00 |   |    | 

Ak ešte stále váhate, kam zamieriť za oddychom tento rok, dajte na radu odborníkov. Oslovili sme zástupcov cestovných kancelárií, aby vybrali to najlepšie zo svojej ponuky. Toto sú ich tipy na fantastickú dovolenku, z ktorých si určite vyberiete aj vy.



 

SLOVENSKO

CK KiskaTravel je špecialista na ubytovanie na Slovensku. „Našou srdcovkou sú  Vysoké Tatry. Dovolenka v Tatrách  vám pohladí dušu,  nadýchate sa čerstvého tatranského vzduchu a dobijete sa  energiou, akú nezískate nikde inde na Slovensku,“ vraví riaditeľka Ing. Eva Kisková, podľa ktorej majú najväčší úspech chaty s krbom, vonkajším posedením a ohniskom  pre 4-členné rodiny.

Menej náročná rodinka s dvomi deťmi môže stráviť týždenný pobyt na priváte už za 150 eur, náročnejších vyjde prenájom chaty pre 4-člennú rodinu 310 eur.  Na dovolenke v Tatrách si užijete termálne kúpaliská, návštevu múzeí a samozrejme najmä horskú turistiku.

 

ŠPANIELSKO

Peter Virág z Áčko Travel považuje za najlepšiu dovolenkovú destináciu Malorku, kde nájdete krásne pláže, malebné zátoky a romantické promenády. Oddychovať môžete v pokojných oblastiach, ale nájdete tu aj mestá, kde to žije do neskorých večerných hodín. Oddych pri mori môžete oživiť výletom do prírody (Sa Calobra, Formentor...), ale aj za historickými pamiatkami (Palma de Mallorca, Alcudia...) či návštevou malebných dediniek (Fornalutx, Deia...).

V CK FIRO tour považujú za „naj“ destináciu Karibik Stredomoria – Menorku. „Je to nádherný ostrov s viac ako 80-imi menšími zátokami s nádhernými plážami“, vraví generálny riaditeľ Marcel Siekel, ktorý dáva do pozornosti špeciálne all inclusive hotel Eden Siesta Playa****.

Španielsko odporúčajú aj v CK TATRATOUR. Dovolenku plnú zábavy i oddychu, spoznávania zaujímavých miest so štipkou dobrodružstva - to všetko podľa ich zástupcov zažijete, ak si yberiete hotel ATH Portomagno na juhu Španielska v Andalúzii.


 

KANÁRSKE OSTROVY

Roman Pavlík z dovolenkového portálu mojadovolenka.eu tvrdí, že hitom tohto leta sú Kanárske ostrovy. Turistov sem lákajú krásne pieskové pláže, panenská príroda a príjemné počasie počas celého roka.

Ostrov Gran Canaria odporúča aj Silvia Ladvenicová z KARTAGO tours, podľa ktorej je vhodný pre oddych a relax, ale aj pre aktívnych športovcov a ľudí, ktorí majú radi horskú turistiku. Milovníci histórie zas môžu na ostrove navštíviť archeologické náleziská, na ktoré je tento ostrov najbohatší. Nájdete tu však aj 150 nádherných pláží na čele so 6-kilometrovou Playa del Inglés a za návštevu stojí aj malebný prístav Puerto de Mogan, prezývaný „Kanárske Benátky“, údolie Fataga či hlavné mesto Las Palmas na severe ostrova.


TALIANSKO

V CK Osvěta pozývajú na ostrov Ischia v Neapolskom zálive, kde si na jednom mieste môžete vychutnať more aj termálne kúpele, ideálne v hoteli Miramare Sea Resort & SPA**** .

Podľa zástupcov CK Koala Tours tie najkrajšie dovolenkové momenty zažijete v Kalábrii v hotelovom komplexe Voi Pizzo Calabro Resort, iba na skok od malebného mestečka Pizzo a od omamnej Tropey.

Alena Sihelská z dovolenkového portálu BIG travel dáva do pozornosti hotel Club Viaggi Santo Stefano na ružovkastej pláži súkromného ostrova  Santo Stefano pri Sardínii. Obľúbený hotel má veľmi dobré hodnotenia a prijateľnú cenu, ktorá zahŕňa let z Bratislavy alebo Viedne.

 

FRANCÚZSKO

CK Hitka sa špecializuje na lyžiarske zájazdy (najmä do francúzskych Álp), ktoré v lete dopĺňajú aj plavbami loďou po francúzskych riečnych kanáloch. Najväčšou atrakciou leta sú však podľa Ivana Hitku jazdy na monoposte F1, ktoré sa konajú spravidla na francúzskych okruhoch v rôznych termínoch počas celej sezóny.

Cestovná kancelária RoyalBus&Travel  sa zameriava hlavne na organizovanie autobusových zájazdov. Riaditeľka Gabriela Benčičová dáva do pozornosti najmä 6-dňový zájazd do oblasti Champagne vo Francúzsku, počas ktorého turisti navštívia katedrálu Notre Dame a Palais du Tau v Remeši,  ďalej  vinohradnícke oblasti Épernay a Hautvillers, Slimačiu farmu, Máják vo Verzenay, Zámok Chateau de Pierry a Čokoládovňu. Všetky prehliadky sú spojené s ochutnávkami.
 

MALTA

CK TIP travel odporúča dovolenku na nádhernom ostrove Malta v hoteli Mellieha Bay s jedinečnou palmovou záhradou priamo na brehu Stredozemného mora, kde si vychutnáte zvuky mora a pohľad na nádherné prírodné scenérie zlatistej pláže zálivu Mellieha.

 

GRÉCKO

Ing. Michal Bošela z Invia.sk odporúča grécky ostrov Kefalonia v Iónskom mori, ktorý zaujme predovšetkým horolezcov a milovníkov divokej prírody. Nájdete tu totiž horu Mega Soros, ktorá je s výškou viac ako 1600 metrov najvyšším vrcholom celého Iónskeho súostrovia, odkiaľ sa vám naskytne úžasný výhľad na celý ostrov. Medzi ďalšie zaujímavé úkazy patrí napríklad Dračia jaskyňa, jazero Melisani alebo morské mlyny v Katavothres, ktoré patria k svetovým raritám. Kontrastom k nespútanej prírode sú čisté pláže, ale aj rozľahlé vinice.

 

PORTUGALSKO

Podľa riaditeľky agentúry Faveo Dr. Adriany Sladovníkovej je európskou destináciou roka Portugalsko. Vyskúšajte napríklad nový rezort Anantara Vilamourta v Algarve, ktorý ponúka okrem vysokého štandardu aj aktivity pre celú rodinu (golfové ihrisko, detský a teens klub, 5 bazénov, famózne ajurvédske spa a gurmánske špeciality v 6 reštauráciách).


 

CHORVÁTSKO

CK Seneca Tours pozýva do Chorvátska, kde prežijete pekné chvíle na jednej z najkrajších pláží Makarskej riviéry pri hoteli Hrvatska. Ten je podľa zástupcov kancelárie vhodnou voľbou pre všetkých bez rozdielu veku vďaka výbornému skĺbeniu ceny, kvality a pestrosti ponúkaných doplnkových služieb.

 

BULHARSKO

Zlaté piesky v Bulharsku sú považované za jedno z najkrajších európskych letovísk a s CK Hechter ich máte možnosť spoznať na dokonalom pobyte v DoubleTree z luxusnej hotelovej siete Hilton.

 

TURECKO

Podľa Bc. Michaely Krajlovej z portálu Zájazdy.sk sa na prvé miesta v obľúbenosti opäť vracia turecká Alanya. Tá je známa hlavne svojimi krásnymi a čistými plážami, kvalitnými hotelmi s výbornými službami a zázemím veľkého letoviska, ktoré návštevníkom poskytuje nekonečnú ponuku športových, zábavných aj rekreačných možností. Ešte stále ponúka dostatočný počet ubytovacích kapacít.

 

KAPVERDSKÉ OSTROVY

Podľa zástupcov Elegance Travel sú ideálnou destináciou Kapverdské ostrovy. „Skrytý poklad v Atlantickom oceáne západne od Afriky ponúka nekončiace biele pláže s azúrovým morom. Dokonalý oddych a príjemnú atmosféru garantujú kvalitné hotelové rezorty a kapverdská kuchyňa je tou najlepšou kombináciou portugalskej, africkej a brazílskej kuchyne. Určite musíte ochutnať unikátne červené víno vyrobené z hrozna pestovaného na sopečných svahoch ostrova Fogo,“ vraví Jana Kiššová.

 

THAJSKO, MALAJZIA, SINGAPUR

Jozef Zelizňák z CK BUBO dáva tip na dovolenku v Ázii, konkrétne zájazd Thajsko – Malajzia – Singapur, ktorý je ideálnou kombináciou exotiky a oddychu na najkrajších plážach. Je vhodný aj pre rodiny s deťmi.

 

SRI LANKA

Ing. Peter Šebej-Kovaľ z CK VIVE odporúča navštíviť  tento rok ostrov Srí Lanka s jeho fascinujúcou zmesou kultúr, podmanivou krajinou a vždy usmievavými ľuďmi. „Pri pobyte v luxusnom hoteli Anantara Tangalle Peace Haven Resort *****, ktorý nájdete na palmovej pláži, si môžete zvoliť výlet do zelených hôr, na tradičné čajové plantáže, absolvovať safari s pozorovaním leopardov v národnom parku alebo navštíviť bohaté historické pamiatky zapísané na zozname dedičstva UNESCO,“ dopĺňa.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
4.2/5 (16 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa