Dovolenkové sny Slovákov: Internetový prieskum odhalil, ktorá krajina nás zaujíma najviac

2017-08-07 12:00:00 |   |    | 

Moderné technológie nám umožňujú čoraz presnejšie analyzovať správanie ľudí v mnohých oblastiach. Internetový prieskum agentúry PerformicsB2BGroup odhalil aj tohtoročné dovolenkové preferencie Slovákov. Ktoré destinácie sme vyhľadávali najviac?



 

Výkonnostná agentúra PerformicsB2BGroup pozorovala na vyhľadávači Google vývoj vyhľadávania kľúčových slov prímorských dovolenkových destinácii slovenskými turistami v období od júna 2015 do júna 2017. V priebehu letných mesiacoch jednoznačne dominuje Taliansko, po ktorom tesne nasleduje Chorvátsko. Medzi ďalšie obľúbené destinácie najčastejšie vyhľadávané slovenskými užívateľmi patrí Grécko, Egypt a Malta. Na Facebooku s počtom fanúšikov jednoznačne vyhráva Chorvátsko.

Z hľadiska vyhľadávania na Google stabilne podľa agentúry Performics vedie Taliansko, ktoré dlhodobo patrí medzi najobľúbenejšie destinácie slovenských turistov a po nej nasleduje Chorvátsko. Ostatné krajiny nevykazujú žiadne mimoriadne výkyvy vo vyhľadávaní v priebehu obdobia.  Najmä pri krajine Egypt je to spôsobené aj klimatickými podmienkami a celkovou sezónou oproti Taliansku alebo Chorvátsku, kde je sezónnosť ovplyvnená faktom, že kúpanie je časovo obmedzené na obdobie od mája do septembra.

 

TOP 3 vyhľadávané výrazy na Google

Najčastejšie vyhľadávanými výrazmi na Google sú dovolenka a last minute a to najmä v letných mesiacoch. Slováci sa naučili nakupovať dovolenky na poslednú chvíľu a sledujú tak zaujímavé cenové ponuky, vďaka ktorým dokážu ušetriť značné finančné prostriedky. Ďalším často vyhľadávaným výrazom je all inclusive, ktoré sa vyhľadáva v priebehu celého obdobia, no s miernym navýšením v priebehu leta.

 

Komunikácia na Facebooku

Výkonnostná agentúra PerformicsB2BGroup sa prostredníctvom svojho patentovaného nástroja Socialtools zamerala taktiež na sledovanie sociálnej sieti Facebook. Z päť vyššie uvedených destinácii má oficiálne facebookové stránky iba Chorvátsko s 27 639 fanúšikmi a Taliansko s 4 214 fanúšikmi. V obidvoch prípadoch slúžia stránky ako fórum, kde si fanúšikovia vzájomne radia a dávajú si rôzne odporúčania na výlety, ubytovania a lokality. Celkovo sú fanúšikovia obidvoch stránok vo väčšej miere ženy a v obidvoch prípadoch prispievajú návštevníci stránok do diskusií v priebehu roka najmä v júni a júli.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
1.7/5 (6 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa