Najhoršia pláž Chorvátska: Tomuto miestu sa radšej zďaleka vyhnite

2017-08-21 00:00:00 |   |    | 

Chorvátsko ponúka nekonečné množstvo nádherných miest. Nájdu sa však aj také, ktorým by ste sa mali zďaleka vyhnúť. Ako inak - za všetko opäť môžu ľudia.



 

Dedina Slivno sa nachádza v Dubrovnícko-neretvianskej župe, len pár kilometrov od hranice s Bosnou a Hercegovinou. Na prvý pohľad sa od stovky ďalších ničím nelíši. Dve tisícky obyvateľov, úzke kamenné uličky a niekoľko pláží. Jedna z nich však pobúrila všetkých Chorvátov, miestny podnikateľ na ňu totiž vypúšťa fekálie.

Istý Ivan Bjeliš jednoducho vyviedol odpadovú rúru z domu priamo na pláž v zátoke Duba a z nej v ktorúkoľvek dennú či nočnú hodinu vyteká priamo k oddychujúcim ľuďom nechutná hnedá tekutina. Dom aj s priľahlým bazénom je navyše podľa miestnych čiernou stavbou a stojí na štátnom pozemku. Bjeliš však apartmány v ňom veselo prenajíma ďalej.

Podnikateľ má podľa domácich „dobré známosti“ a napriek protestom sa nič nevyrieši. Šéf miestnej polície Smiljan Mustapić to odmieta, situáciu podľa jeho slov oznámili hygienikom. Či však kontrola prebehla, to už pre portál Slobodna Dalmacija povedať nevedel. Bjeliš sa bráni tvrdením, že na pláž vypúšťa len vodu z bazéna, ktorá sa zašpinila až v odtokovej rúre.

Miestnym sa nepáči ani to, že podnikateľ pozdĺž obecnej cesty pred domom umiestnil betónové zátarasy, takže sa tam nedá parkovať. Tým len zvýšil problémy s dopravou v tejto časti obce Slivno. Ako už dlhšie upozorňujú domáci, autá bývajú v okolí pláže zaparkované tak, že by sanitka alebo hasiči nedokázali prejsť. Jeden z domácich na facebookovej stránke obce pripomenul, že si na pláži v zátoke Duba nedávno zlomila nohu turistka z Poľska. Prišla pre ňu sanitka, ktorá ju odviezla do Dubrovníka, kde ženu operovali. „Ešte šťastie, že sa nehoda stala ráno, kým ešte na ceste neparkovali žiadne autá, takže sanitka mohla prísť až na koniec, čo by sa poobede nestalo. Musí niekto zomrieť, aby sa s tým niečo spravilo?

Otázka je oprávnená, minulý rok skolaboval v chorvátskom Omiši 38-ručný turista a zahynul, lebo sa k nemu nemohla dostať sanitka. Arogantný milionár totiž zablokoval cestu k moru, lebo mal nezhody s miestnymi úradmi.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Facebook
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
3.8/5 (13 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa