Bojnice majú turistického sprievodcu v podobe mobilnej aplikácie

2017-09-11 08:00:00 |   |    | 

Nového turistického sprievodcu v podobe mobilnej aplikácie môžu od začiatku tohto mesiaca využívať návštevníci či obyvatelia Bojníc. Novinku pripravili Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Horná Nitra - Bojnice (OOCR RHNB) a mesto Bojnice.



 

"Turisti a návštevníci vo svojich smartfónoch nájdu v podstate všetky informácie o Bojniciach, od turistického ruchu, cez kultúrne podujatia, cyklotrasy, turistické chodníčky až po zariadenia, ako sú bankomaty, obchody a hotely a taktiež aj kultúrne pamiatky," povedal prednosta Mestského úradu v Bojniciach Daniel Palacka.

Časti Atraktivity a zaujímavosti a Turistika obsahujú informácie aj vo zvukovej podobe. Aplikácia má objem dát 50 megabajtov, čo predstavuje veľmi bohaté texty s konkrétnymi údajmi a fotografiami vo vysokej kvalite, priblížila Sylvia Maliariková z OOCR RHNB. "Sú tam mapy, je tam digitálna mapa, každé zariadenie alebo monument je tam presne lokalizovaný. Je tam približne 45 strán podrobného textu s údajmi, veľmi vzácne sú tam kontakty, od telefónnych čísiel až po súradnice GPS. Čo je ďalším veľkým plusom, je tu webová stránka mesta Bojnice, takže keď niekto nedohľadá informácie týmto spôsobom, ale potrebuje ešte ďalšie detaily, tak v jednej sekcii je prelink na webovú stránku mesta," doplnila.

Aplikácia je zatiaľ dostupná len v slovenskom jazyku, OOCR RHNB s mestom však pripravujú aj jej anglickú verziu. "Prístup k aplikácii je veľmi jednoduchý, stačí smartfón s prístupom na internet. Je dostupná zadarmo pre telefóny s operačnými systémami Android a iOS. Je dostupná aj v offline režime, takže turista sa k nej dostane po jej stiahnutí aj bez prístupu na internet," doplnil Palacka. Mobilnú aplikáciu si môžu návštevníci načítať aj prostredníctvom QR kódov, ktoré budú rozmiestnené po území mesta a sú dostupné aj na internetovej stránke mesta a OOCR.

Turistického sprievodcu financovala OOCR RHNB z dotácie od Ministerstva dopravy a výstavby SR, ktorú dostáva na svoju činnosť.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: TASR
Zdroj: TASR, ako

Hodnotenie článku:
3.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa