FOTO Fontana di Trevi sa sfarbila dokrvava

2017-10-27 12:00:00 |   |    | 

Taliansky aktivista a umelec Graziano Cecchini nalial vo štvrtok do rímskej Fontány di Trevi červenú farbu, čím zopakoval svoj žartík spred desiatich rokov. Vtedy totiž fontánu, ktorá je jednou z najznámejších pamätihodností talianskej metropoly, poškodil rovnakým spôsobom, pripomenula agentúra AP.



 

Podľa Cecchiniho samotná farba fontáne nijako neublíži. Aktivista vo štvrtok povedal, že chcel týmto spôsobom protestovať proti korupcii a špinavostiam, ku ktorým v Ríme dochádza. Svedkovia incidentu uviedli, že Cecchinimu sa podarilo vliezť do fontány, kam následne vylial červenú farbu. Z miesta ho po čine eskortovala privolaná polícia.

Cecchini ďalej uviedol, že svojim protestným činom chcel "vykríknuť, že Rím nie je mŕtvy, že je živý, a pripravený na to, stať sa opäť hlavným mestom umenia, života a renesancie".

Tento taliansky aktivista a umelec je známy aj tým, že na slávne Španielske schody v Ríme vysypal v roku 2008 viac ako 500.000 farebných umelohmotných loptičiek. Aj vtedy chcel takouto demonštratívnou akciou poukázať na problémy politického a sociálneho života v Taliansku.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: TASR / AP
Zdroj: TASR, ako

Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa