Prekvapivá štatistika: Najrýchlejšie rastie Islamský turizmus a Halal cestovanie

2017-11-02 08:00:00 |   |    | 

Islamský cestovný ruch zažíva nebývalý rozmach, a to vďaka mladým ľuďom. A odborníci očakávajú, že mladí moslimovia na celom svete takmer zdvojnásobia svoje výdavky na cestovanie v nasledujúcich rokoch. Toto odvetvie by tak mohlo vygenerovať až 300 miliárd USD (približne 255 miliárd eur).



 

Najrýchlejšie rastúcim odvetvím v rámci svetového cestovného ruchu je v súčasnosti tzv. Halal cestovanie. Letiská, reštaurácie a hotely sa  snažia poskytovať služby a vytvárať priestory vhodné pre moslimov, ako sú miestnosti na modlitby a halal predajne potravín.
      Fazal Bahardeen, šéf HalalTrip, špecialistu na islamský cestovný ruch, na základe štúdie, ktorá vznikla v spolupráci so spoločnosťou Mastercard, uviedol, že starší moslimovia cestujú zvyčajne s celou veľkou rodinou raz do roka, zatiaľ čo mladí moslimovia vo veku 20 až 36 rokov cestujú viackrát. "Cestovanie v rámci tejto mladej generácie moslimov je na vzostupe, keďže spotrebitelia s väčším disponibilným príjmom hľadajú viac exotických zážitkov a vzdialenejšie destinácie ako ich rodičia," povedal Fazal Bahardeen. "Ich výdavky na jednu cestu môžu byt nižšie ako pri staršej generácii, ale keďže ročne podniknú viac výletov, ich celkové výdavky sú nakoniec vyššie," konštatoval.
      Výdavky mladých moslimov na cestovanie v roku 2016 dosiahli približne 55 miliárd USD. A celý segment moslimských cestovných služieb vygeneroval 156 miliárd USD. Podľa štúdie do roku 2025 by sa výdavky mladých cestovateľov mohli zvýšiť na 100 miliárd USD a celé odvetvie by mohlo priniesť 300 miliárd USD.
      Táto štúdia prichádza v čase, keď sa viaceré krajiny snažia odkrojiť si svoj podiel z expandujúceho moslimského cestovného ruchu. Saudská Arábia, Malajzia a Turecko sú najväčším "zdrojom" mladých moslimských cestovateľov v islamskom svete. Ale stúpa aj počet mladých moslimov z Indonézie, ktorá má najväčšiu moslimskú populáciu na svete, Egypta a Kazachstanu, ktorí tiež cestujú častejšie, dodáva štúdia.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Ilustračné
Foto: Thinkstock
Zdroj: TASR, ako

Hodnotenie článku:
3.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa