Hrozivá situácia v Pakistane a Indii: Smog spôsobuje veľké problémy

2017-11-06 08:00:00 |   |    | 

Smog zahalil veľké oblasti Pakistanu a susednej Indie. Spôsobil dopravné havárie a ľuďom dýchacie problémy. Mnoho obyvateľov muselo zostať vo svojich príbytkoch, informovali v sobotu pakistanské a indické úrady.



 

Podľa jedného z pakistanských meteorológov by sa mal smog udržať do polovice novembra. Ovzdušie je podľa neho znečistené prachom, vypaľovaním porastov, emisiami z tovární a tehelní v oboch krajinách. Ľuďom odporúča, aby sa pred respiračnými ochoreniami chránili maskami na tvári.

Podľa pakistanskej dopravnej polície prišlo v provincii Pandžáb od pondelka o život najmenej 10 ľudí a ďalších 25 utrpelo zranenia pri dopravných nehodách spôsobených zlou viditeľnosťou. Úrady ľuďom radia, aby obmedzili cestovanie autom. Priemerné znečistenie ovzdušia vo veľkých pakistanských mestách je približne štyrikrát vyššie ako sú limity Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO).

Veľmi nízku kvalitu ovzdušia hlásili v sobotu aj z indického hlavného mesta Naí Dillí. Niektoré súkromné školy tam obmedzili hodiny telesnej výchovy a iné aktivity, ktoré sa mali uskutočniť vonku mimo budov školy.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: TASR / AP
Zdroj: TASR, ako

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa