Uľahčenie cestovania: Peking zaviedol šestdňový bezvízový tranzit

2018-01-02 08:00:00 |   |    | 

Občania 53 krajín sveta, cestujúci cez územie Číny, sa môžu až šesť dní zdržiavať v Pekingu, susednej provincii Che-pej a neďalekom pobrežnom meste Tchien-ťin. Informovala o tom agentúra Sinchua.



 

Čínske úrady tak predĺžili túto lehotu, vzťahujúcu sa na tranzitné víza, z doterajších 72 na 144 hodín, a okrem Pekingu do programu pridali i ďalšie dve lokality.

Opatrenie sa vzťahuje aj na krajiny Európskej únie patriace do bezvízového schengenského priestoru a tiež na občanov Spojených štátov, Brazílie, Mexika, Čile či Argentíny.

Podľa denníka Žen-min ž'-pao, oficiálnych novín vládnucej komunistickej strany, musia občania 53 krajín, ktorí pricestujú do Číny lietadlom, vlakom alebo loďou, vstúpiť do krajiny aj ju opustiť z jedného zo šiestich stanovených vstupných terminálov. Musia mať pritom pri sebe platné cestovné doklady a lístky, ktoré ich budú oprávňovať pokračovať v ceste.

Možnosť bezvízového pobytu v Pekingu na 72 hodín (tri dni) pre tranzit zahraničných turistov zaviedli už v roku 2013. Vlani čínske úrady zaznamenali 26.000 takýchto návštev, čo predstavuje 32-percentný nárast oproti predchádzajúcemu roku.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: TASR, ako

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa