Výlet do Paríža nie je dobrý nápad: FOTO čitateľa hovorí za všetko

2018-01-29 12:00:00 |   |    | 

Francúzsky Paríž síce patrí k najkrajším mestám planéty, no jeho návštevu by ste mali v týchto dňoch radšej oželieť. Presvedčil sa o tom aj náš čitateľ Ľubomír, ktorý v sobotu zachytil aktuálnu podobu mesta na Seine.



 

V dôsledku intenzívnych dažďov je hladina Seiny mimoriadne vysoká, v samotnom Paríži zaregistrovali dvojnásobne viac zrážok, než je pre toto obdobie typické. Voda už v Paríži zaplavila nábrežia, zastavila riečnu dopravu, viedla k uzavretiu ciest či škôl, vynútila si evakuáciu nemocníc i ďalšie opatrenia.

Parížske múzeá a galérie aktivovali už v druhej polovici minulého týždňa svoje opatrenia na ochranu svojich zbierkových fondov pred záplavami. Múzeum Louvre napríklad oznámilo uzavretie podzemných výstavných plôch v úseku islamského umenia.

Nebezpečne stúpajúca hladina narušila v centre Paríža aj hromadnú dopravu, sedem vlakových staníc v bezprostrednej blízosti koryta rieky v centre Paríža zostane zavretých až do 5. februára. Prímestské vlaky RER na linke C v tomto úseku naďalej nepremávajú, informoval portál France Info. Ťažko prístupné sú údajne aj viaceré miestne turistické atrakcie.

Hladina rieky Seina v Paríži kulminovala v noci na pondelok vo výške 5,84 metra. Tento stav pretrvá pravdepodobne až do utorka, keď voda začne opadať. Očakáva sa, že návrat do normálu bude pomalý, výška hladiny v Seine dosahuje obvykle okolo dva metre.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa