Bachledova dolina: Starú trojsedačku nahradí nová kabínková lanovka

2018-02-02 16:00:00 |   |    | 

Už tento rok nahradí trojsedačkovú lanovku v lyžiarskom stredisku Ski Bachledova pri Ždiari nová desaťmiestna kabínková lanovka. "Jej trasa bude identická s terajšou, no cesta ňou sa skráti na sedem minút. Jazda bude bezpečná aj pre peších turistov a zároveň bezbariérová," uviedla PR manažérka strediska Martina Múdra s tým, že do prevádzky chcú novú lanovku uviesť ešte v tomto roku.



 

Vedenie strediska si uvedomuje momentálnu, nie príliš ideálnu situáciu ohľadom dlhšej prepravnej doby na súčasnej lanovke. Tá súvisí so zvýšeným počtom peších turistov smerujúcich na Chodník korunami stromov počas zimy. Kvôli ich bezpečnosti je preprava spomalená, čo však nevyhovuje lyžiarom. "S demontážou starej lanovej dráhy chceme začať od 12. marca, zatiaľ nevieme povedať, ako dlho bude trvať výstavba tej novej. V priebehu tohto roka by však mala byť už v prevádzke," objasnila pre TASR Múdra s tým, že lyžiarsku sezónu v stredisku ukončia 11. marca a od tejto doby bude v prevádzke len Chodník korunami stromov po vyznačenej pešej trase.

Náklady na novú kabínkovú lanovku presiahnu štyri milióny eur, v prvej fáze bude jej prepravná kapacita 1734 osôb za hodinu. Stará lanová dráha slúžila v Bachledovej doline 31 rokov, do prevádzky ju uviedli v roku 1986. V stredisku plánujú v tomto roku zrealizovať aj ďalšie investície. "Budú sa týkať modernizácie areálu a infraštruktúry, ako aj zväčšovania kapacity a zvyšovania štandardu reštauračných zariadení, kás, služieb a hygienických zariadení. Presne ich budeme špecifikovať neskôr," doplnila Múdra.

Aj napriek pomerne teplej zime hodnotia sezónu v Bachledovej doline dobre. Zaznamenali tu nárast počtu návštevníkov, najmä peších, ktorí smerujú na spomínaný chodník vedúci v korunách stromov. "Ten je obľúbenou atrakciou počas celého roka a turisti, ktorí naň zavítajú, tvoria značnú časť našich hostí," uzatvára Múdra.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: TASR - Milan Kapusta
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa