Na trh s leteckou dopravou vstúpili nové nízkonákladové aerolínie Laudamotion

2018-04-07 12:00:00 |   |    | 

Nové rakúske aerolínie Laudamotion sa chcú zaradiť medzi najväčšie nízkonákladové letecké spoločnosti v Európe. Oznámil to vo štvrtok vo Viedni Michael O'Leary, generálny riaditeľ írskej spoločnosti Ryanair, ktorá vlastní 24,9-% podiel v Laudamotion.



 

Ryanair je najväčším nízkonákladovým dopravcom v Európe a svoj podiel v Laudamotion chce čoskoro zvýšiť na 75 %. O'Leary na tlačovej konferencii povedal, že Laudamotion by mala zdvojnásobiť počet svojich lietadiel na 40 v priebehu dvoch alebo troch rokov.

Viedenské aerolínie sú nástupcom leteckej spoločnosti Niki, dcéry skrachovaného nemeckého dopravcu Air Berlin. Laudamotion lietajú zo siedmich nemeckých letísk, a tiež z Viedne a Zürichu do prázdninových destinácií v južnej Európe. O'Leary očakáva, že nová dcéra Ryanairu vykáže za prvé dva roky straty. "Dúfame, že v treťom roku už zarobíme peniaze," povedal.

Bývalý šampión Formuly jedna a podnikateľ Niki Lauda, ktorý vedie Laudamotion, poprel obvinenia, že bol len nastrčeným kupcom v prípade Niki. Ryanair totiž oznámil investíciu do Niki 20. marca, niekoľko týždňov po tom, ako sa Lauda stal víťazom konkurzného konania a získal Niki. Okrem dohody so spoločnosťou Ryanair sa Lauda rozhodol prenajať niekoľko lietadiel nemeckému dopravcovi Lufthansa minimálne do konca mája. "Nekomentujem hlúpe poznámky. Sme rakúska firma a európska letecká spoločnosť," povedal. Lauda založil spoločnosť Niki v roku 2003. V roku 2011 ju predal aerolíniám Air Berlin a v januári tohto roka od nich kúpil a premenoval na Laudamotion.

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Laudamotion
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
4.8/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa