Dovolenka v septembri: 5 dôvodov, prečo sa vybrať k moru na jeseň

2018-08-28 00:00:00 |   |    | 

Hoci si väčšina Slovákov plánuje svoje dovolenky od júna do augusta, ani september neznamená koniec leta. Práve naopak, ak sa nemusíte prispôsobovať prázdninám detí, je práve tento mesiac ideálnym na letnú dovolenku. Tu je päť dôvodov, ktoré to potvrdzujú.



Ak nestihnete letnú dovolenku počas leta, nemusíte smútiť, september ponúka mnoho výhod  a je vlastne najvhodnejším mesiacom na dovolenkovanie. Kým na Slovensku sa postupne ochladzuje, vy môžete prežiť slnečné dni na prekrásnych miestach pri mori. V septembri leto zďaleka nekončí.

 

LAST MINUTE

Jedným z hlavných dôvodov je, že v  tomto období  nájdete dostatok last minute ponúk na dovolenky. V septembri je dostatok ubytovacích kapacít aj leteniek, pretože väčšina turistov chodieva na dovolenky v júli a auguste. Vy si tak môžete v pokoji vybrať zo širokej ponuky to, čo vám najviac vyhovuje.

 

NIŽŠIE CENY

Dostatočne široká ponuka ale nie je jediný dôvod, ktorý pritiahne vašu pozornosť na september. Nadchnú vás aj s tým spojené nízke ceny - za rovnaký luxus zaplatíte po skončení letných prázdnin oveľa menej ako počas sezóny.  S príchodom  septembra totiž výrazne klesá hodnota pobytov a v niektorých prípadoch vás bude dovolenka stáť až o 30 percent menej.

 

MIERNEJŠIE POČASIE

Ďalším dôvodom na to, aby ste sa vybrali  na dovolenku v septembri, je aj príjemnejšie počasie.  Extrémne horúčavy skončili, stále je však príjemne teplo, september je preto ideálny nielen na oddych pri vyhriatom mori, ale aj na pohodlné spoznávanie okolia a fakultatívne výlety. Na jeseň môžete dokonalo skombinovať pobytový zájazd s poznávacím.

 

VÄČŠÍ POKOJ

Na plážach  si v septembri užijete väčší pokoj a nebude sa to tam hemžiť turistami ako počas hlavnej sezóny. Zárukou väčšieho pokoja je tiež menej detí. O kvalitné služby sa pritom strachovať nemusíte, tie zostávajú rovnaké ako v júli či auguste. Akurát sa vám personál bude môcť ešte viac venovať.

 

ENERGIA NA ZIMU

Prijatie pozitívnej energie pred studenou a dlhou zimou je jedným z významných psychologických dôvodov, prečo dovolenkovať až na jeseň.  Spomienky z  dovolenky vás budú hriať pri srdci aj počas studených a upršaných dní. Treba si preto vychutnať posledné záchvevy leta a slnečných lúčov v prímorských destináciách a načerpať veľa síl na prichádzajúcu zimu. Tá príde skôr, ako sa nazdáte.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Ilustračné
Foto: Getty Images
Zdroj: Natália Bosáková

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa