Nadácia Ekopolis podporí obnovu studničiek i turistické trasy v SR

2018-08-21 08:00:00 |   |    | 

V aktuálnom ročníku programu Živé chodníky, ktorý realizuje banskobystrická Nadácia Ekopolis, sa jej podpory dočkalo šesť projektov v celkovej sume 10.000 eur. Vďaka tomu budú počas tohto roka upravené turistické a cykloturistické trasy a obnovené studničky ako aj ich okolie. Vylepšenie infraštruktúry pocítia návštevníci v známych turistických lokalitách.



Ako TASR informoval programový manažér nadácie Ján Roháč, program Živé chodníky vznikol v roku 2007 a pôvodne podporoval iba projekty v národných parkoch. Od roku 2012 sa však pôsobnosť rozšírila na celé územie Slovenska a sústreďuje sa na obnovu a vylepšovanie turistických a cykloturistických značených trás a verejných priestranstiev. Vďaka Živým chodníkom bolo na Slovensku doposiaľ obnovených celkovo už vyše 1000 kilometrov turistických chodníkov.

"Akosi automaticky sme si zvykli na to, že v krajine existujú turistické a cykloturistické trasy, že sú dobre značené a že sú na nich miesta oddychu a relaxu. Menej sa však už vie, že je to takmer výhradne výsledok práce dobrovoľníkov, ktorí to robia iba zo zanietenia vo svojom voľnom čase. Nadácii Ekopolis je preto cťou pomôcť im a sme vďační, že nám to Sedita patriaca spoločnosti I.D.C. Holding svojou podporou umožnila," konštatoval Roháč.

Obnovené budú studničky a značenia v pohorí Čergov, v Levočských vrchoch, vylepšenia sa dočkajú i značenia v Slovenskom raji, obnovy a predĺženia trasa turistického chodníka v oblasti Vihorlat, náučný chodník v Nízkych Tatrách či Hostečná studnička – dobrá voda na turistickom chodníku na Krupinskej planine.

Zdieľať článok na Facebooku
Ilustračné
Foto: TASR - Erika Ďurčová
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa