Voda je teplá, vzduch nie: Počasie dovolenkárov riadne potrápi

2018-06-21 00:00:00 |   |    | 

Európu momentálne sužujú vysoké teploty, čo do karát nahráva najmä dovolenkárom pri mori. Už čoskoro sa to však zmení. Studený front zasiahne Slovensko, no poriadne potrápi aj zvyšok Európy.



 

Ak sa v týchto dňoch chystáte na dovolenku, mali by ste si do kufra pribaliť aj teplejšie oblečenie. Kým pracovný týždeň bol nadpriemerne horúci, už pred víkendom sa výrazne ochladí a nižšie teploty potrvajú aj počas nasledujúceho týždňa.

Chorvátsku má v piatok na viacerých miestach pršať a teploty klesnú na 17 až 19 °C. V nasledujúcich dňoch sa očakáva 22 až 24 stupňov a až od štvrtka sa oteplí opäť na príjemných 28 stupňov.

Na severe Talianska má byť o čosi príjemnejšie, pršať by nemalo a maximálne denné teploty dosiahnu 20 až 23 stupňov. Podobne ako v Chorvátsku aj na Apeninskom polostrove turistov od stredy potešia vyššie teploty.

Horšie však na tom budú dovolenkári v Bulharsku a na gréckych ostrovoch, kde sa síce ochladí až v sobotu (20 stupňov), no teploty po celý týždeň nevystúpia nad 23 °C.

Čo sa týka teploty vody, obvykle je na juhu Talianska a Chorvátska teplejšia ako na severe. To však v týchto dňoch neplatí. Kým v Lignano Sabbiadoro namerali až 27 °C, na Makarskej riviére okolo 24 °C a pri Šibeniku len okolo 18 °C.

Ak vám teda neprekáža chladnejší vzduch, stačí vám cez víkend alebo budúci týždeň cestovať napríklad na Istriu. Ak si však chcete užiť skutočne „horúcu dovolenku“, stávkou na istotu je v týchto dňoch napríklad Turecko či Egypt, kde sa denná teplota šplhá až k 36 stupňom a voda má okolo 27 °C.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Ilustračné
Foto: Getty Images
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
5.0/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa