Chorvátsko pritvrdilo: Od budúceho roka zaplatia dovolenkári viac

2018-08-04 00:00:00 |   |    | 

Chorvátsko sa v ostatných rokoch teší nebývalej popularite a záujem o dovolenku pri Jadrane stále rastie. V roku 2017 navštívilo krajinu 18,5 milióna turistov a príjmy z turizmu dosiahli okolo 11 miliárd eur. Od budúceho roka to bude ešte viac, pobyt pri "slovenskom mori" totiž od ďalšej letnej sezóny zdražie.



Zlá správa pre slovenských dovolenkárov - Chorvátsko od budúceho roka zvyšuje pobytovú taxu o štvrtinu na 1,35 eura za deň. Od letnej sezóny 2019 bude účtovať daň za ubytovanie alebo takzvanú daň z prenocovania 10 HRK za noc namiesto 8 HRK. Vo štvrtok o tom rozhodla vláda, uviedla chorvátska agentúra Hina. Zvýšenie platí pre všetky ubytovacie zariadenia okrem kempingov, kde zostane daň na úrovni 8 HRK za noc.

Avšak aj po zvýšení zostáva daň v porovnaní s inými európskymi krajinami nízka, uviedol chorvátsky minister cestovného ruchu Gari Cappelli. V Španielsku sa pobytová taxa pohybuje od 0,45 eura po 2,50 eura, v Taliansku od 0,20 eura po 7 eur. Inde, napríklad v Rakúsku, daň za ubytovanie určujú miestne samosprávy.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: archív
Zdroj: TASR, ako

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa