Šampión F1 na dovolenku v Grécku nikdy nezabudne! VIDEO Namiesto lehátka boj so špinou

2018-08-09 00:00:01 |   |    | 

Znečistenie planéty je problém, pred ktorým viac nemôžeme zatvárať oči. Uvedomuje si to aj čoraz viac známych osobností, najmä keď uvidia šokujúce dôkazy na vlastné oči. Nedávno sa o tom presvedčil aj jeden z najznámejších športovcov sveta, jazdec Formuly 1 Lewis Hamilton. Ten dovolenkoval na gréckom ostrove Mykonose, ktorý mu rozhodne neukázal len svoju peknú stránku.



 

Lewis Hamilton zverejnil v utorok na sociálnych sieťach video, ktoré si vyslúžilo viac pozornosti ako ostatné. Športovec v ňom ukázal, že dve hodiny zbieral plastový odpad na jednej z pláží na ostrove Mykonos a veľké korporácie obvinil z toho, že sa „zameriavajú len na zisk“. Štvornásobný majster sveta vo videu vyhlásil, že znečistenie morí a pláží je dôsledkom toho, že ľudia kupujú a odhadzujú priveľa plastu. Fľaše, žabky či dokonca detské topánky – to všetko našiel 33-ročný Brit na mieste, kde sa chcel kúpať.

Nachádzam sa len na jednom z množstva nádherných kútov sveta, kde sme narazili na tento neporiadok. Nemohli sme sa len prizerať, museli sme niečo urobiť. My všetci musíme konať, musíme prestať podporovať spoločnosti, ktoré sa slepo zameriavajú len na svoje zisky na účet našej nádhernej planéty a prírody. Prosím, nekupujte plasty. Prosím, vždy recyklujte, my všetci dokážeme svojimi každodennými činmi dosiahnuť veľký rozdiel!,“ uzavrel Hamilton, ktorého na Facebooku sledujú štyri milióny ľudí a na Instagrame takmer sedem.

Nie všetci fanúšikovia však Hamiltona za jeho konanie chválili. Mnohí jazdcovi F1 vyčítali, že k jeho sponzorom patria firmy ako L´Oréal či Sony. „Keď už vravíte celému svetu, čo robiť, možno by ste mali urobiť viac, než len kritizovať tých, ktorí dávajú peniaze do vášho vrecka,“ napísal jeden z nich. „Koľko plastu vyprodukuje L´Oréal ročne? Viete, jeden z jeho hlavných sponzorov sa slepo zameriava na zisk...,“ doplnil ďalší. Iný sa zas spýtal, kedy Hamilton prejde k Formule E, kde sa závodí s elektricky poháňanými autami. „Milujem F1. Som Hamiltonovým veľkým fanúšikom. Ale nepáči sa mi toto jeho pokrytectvo.

Väčšina ľudí však Hamiltona chváli: „Strávil niekoľko hodín upratovaním neporiadku, ktorý spôsobila konzumná spoločnosť. Nemusel sa tomu venovať, nemusel tú pláž čistiť, ale on to urobil. Nespôsobil ten problém, ale upozornil na to, čo my ľudia robíme planéte. A to je dobre, lebo všetci sme súčasťou tohto problému,“ napísal istý Christopher John Davies, s ktorého názorom sa stotožnilo najviac fanúšikov.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Instagram, Facebook
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa