VÝLET Najvyššie položená kaviareň a apartmán

2009-05-12 11:30:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Návštevníci Vysokých Tatier, ktorí radi pijú kávu, si ju môžu vychutnať v najvyššie položenej kaviarni na Slovensku - na vrchole Lomnického štítu.



"Turistov vyvezie na tento ťažko dostupný vrchol 14-miestna visutá lanovka. Pre turistov je výhľad na končiare okolitých štítov a hlboké doliny nezabudnuteľným zážitkom. K tomu ticho a výborná káva v kaviarni," uviedla Danka Velecká, manažérka Tatranských lanových dráh.

     
Návštevníci, ktorí majú záujem o krátky pobyt, môžu na štíte zotrvať 50 minút. Po tomto čase musia druhý najvyšší štít v SR opustiť a uvoľniť miesto ďalším turistom. Pobyt na Lomnickom štíte si turisti môžu predĺžiť v prípade, že sa rozhodnú prespať v najvyššie položenom apartmáne v strednej Európe. Je tu možné prespať za cenu 430 euro"
     
"Keď posledná lanovka zvezie turistov do údolia, na Lomnickom štíte začína nevšedná atmosféra. Návštevníci si môžu vychutnať pokojnú noc vysoko v horách vo dvojici alebo s priateľmi," informovala Gabriela Bukovinová z infocentra Tatranských lanových dráh.
     

Lomnický štít (2634 metrov nad morom) je druhým najvyšším vrchom Vysokých Tatier, Slovenska aj celých Karpát. Počas stredoveku ho považovali za najvyšší vrchol Zeme a jeho výšku odhadovali až na sedem tisíc m.n.m. Prvýkrát na Lomnický štít vystúpil Robert Townson so svojím sprievodcom 16. augusta 1793.

Noc na Lomnickom štíte: platí pre 1-4 osoby, v cene sú zahrnuté lístky z Tatranskej Lomnice na Lomnický štít a spät, welcome drink a 3-chodová večera v kaviarni DEDO, možnosť pozorovať hviezdy ďalekohľadom a raňajky na Skalnatom plese. Informácie a rezervácia na  info@vt.sk alebo v infocentre v Tatranskej Lomnici v údolnej stanici kabínkovej lanovky na Skalnaté pleso.

 

Zdroj/autor: tld, tasr, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa