Banská Bystrica skrásnela: Cez víkend ju ozdobil Festival svetla a tieňa

2018-09-24 08:00:00 |   |    | 

V centre mesta pod Urpínom odštartovalo v piatok veľké svetelné divadlo, ktoré sa nieslo v znamení bubliny. Historické centrum Banskej Bystrice ožilo svetelnými príbehmi, v ktorých svetlo a tieň oživili nehybné múry.



 

Festival svetla a tieňa v Banskej Bystrici ponúkol výnimočné projekty, v ktorých svetlo a tieň oživili múry a rozpovedali príbehy. Svetelné a audiovizuálne projekcie, videomappingy, interaktívne inštalácie so svetlom pre deti i dospelých, inšpiratívne a novátorské prepojenie svetla a módneho dizajnu vo výklade v Dolnej ulici, to všetko uvideli návštevníci podujatia.

Na Hodinovú vežu si posvietili cyklisti. Diváci svojou pohybovou aktivitou, šliapaním na troch pripravených bicykloch, ovládali videomapping s názvom Cyklotriptych.

Novinkou tohto ročníka bola holografia na vodnú stenu pri malej železničnej stanici s témou dávneho či súčasného sveta skrytého vo vodách Hrona.

Pri príležitosti 90. výročia Národného domu sa Asociácia kreatívcov tiež rozhodla vytvoriť priamo na fasáde tejto historickej budovy pohyblivé abstraktné svetelné obrazce v štýle Art Deco.

Videomappingom bola rozjasnená cesta z temnoty na svetlo na kostole Sv. Alžbety v Dolnej ulici.

Festival svetla a tieňa patrí medzi najväčšie umelecké podujatia v Banskej Bystrici a predstavili sa na ňom mladí kreatívni umelci z Talianska, Poľska, Maďarska, Českej republiky a Slovenska.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: TASR - Dušan Hein
Zdroj: TASR, ako

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa