Czech Press Photo vyhrala snímka orangutanej matky s umierajúcim potomkom

2018-11-22 08:00:00 |   |    | 

Titul Fotografia roka v aktuálnom ročníku súťaže Czech Press Photo získala v utorok snímka Lukáša Zemana Orangutania matka s umierajúcim potomkom. Fotografia urobená na Borneu uspela v konkurencii šiestich tisícov prihlásených záberov, informoval server Denik.cz.



 

"Táto snímka zobrazuje vzťah medzi človekom a prírodou, tiež úplne zreteľne ukazuje okamžitý vplyv zásahu človeka do prirodzeného poriadku života," zhrnul vyhlásenie medzinárodnej poroty jej člen a fotograf denníka The New York Times Joao Silva.

Jedným z nominovaných v aktuálnom 24. ročníku súťaže Czech Press Photo bol aj fotoreportér a vedúci obrazovej redakcie Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR) Michal Svítok. Deväťčlenná porota nominovala jeho fotografiu Rozhodca v kategórii Šport.

Zachytil na nej hokejového rozhodcu kontrolujúceho situáciu v netradičnej polohe - na bránke Jána Laca v zápase B-skupiny USA-Slovensko na zimných olympijských hrách v juhokórejskom Pjongčangu. S rovnakou fotografiou získal tento rok prvenstvo za samostatnú fotografiu v kategórii Šport na Slovak Press Photo.

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: TASR - Michal Svítok
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa