Lyžiari sa dočkali: Prvé tatranské stredisko privíta lyžiarov už zajtra

2018-11-30 09:00:00 |   |    | 

Lyžiarsku sezónu 2018/19 otvorí ako prvé z tatranských stredísk Jasná v Nízkych Tatrách na viac ako troch kilometroch. V sobotu 1. decembra sa spúšťa lyžovačka na troch zjazdovkách, ktoré majú aktuálne výšku snehu do 30 centimetrov. TASR informovala hovorkyňa spoločnosti Tatry Mountain Resorts (TMR) Zuzana Dobránszka.



Podmienky na lyžovanie sú dobré, miestami obmedzené. Lyžovať sa bude na severnej strane Chopku na modrej zjazdovke č. 13 Biela Púť a na červených zjazdovkách č. 1 Pretekárska z Priehyby na Záhradky a č. 2 Májová z Priehyby do Jasnej," uviedla Dobránszka.

Najbližšie chladné a mrazivé týždne využije stredisko na dosneženie, úpravu a spustenie aj ďalších zjazdoviek na oboch stranách Chopku. Štart zimnej sezóny v Jasnej, ktorý je pripravený na piatok 30. novembra, bude spojený s tradičným regionálnym podujatím - stretnutím Liptákov a Horehroncov na vrchole Chopku o 10. hodine.

Na hostí čaká program pri príležitosti 100. výročia Československa a známi ľudia a osobnosti, ktoré sú späté so športom a históriou lyžovania na Liptove. Pripravená je aj výstava fotografií Alojza Lutonského – priekopníka tatranského turizmu," dodala hovorkyňa s tým, že lanovky budú v piatok v prevádzke len pre peších návštevníkov.

Zdieľať článok na Facebooku

Ilustračné
Foto: Thinkstock
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa