Na Skalke pri Kremnici pribudne ďalšia atrakcia - visutý lanový mostík

2018-12-14 08:00:00 |   |    | 

Na Skalke pri Kremnici pribudne na budúci rok ďalšia atrakcia. Kremnická samospráva tam na via ferrate pripravuje visutý lanový mostík. Primátor Kremnice Alexander Ferenčík priblížil, že lanový mostík bude z oceľových lán a bude mať dĺžku 72 metrov. "Nad terénom bude približne 20 až 30 metrov a jeho previs bude približne päť metrov," priblížil.



Celkové náklady na jeho vybudovanie dosiahnu približne 17.600 eur. Podľa Ferenčíka ide o združené prostriedky. Na financovaní sa podieľa mesto, Oblastná organizácia cestovného ruchu Stredné Slovensko a aj súkromný sektor. "Aktuálne už máme spracovanú statiku, projektovú dokumentáciu a začali sa vyrábať oceľové prvky," podotkol s tým, že zrealizovaný by mohol byť na jar budúceho roka.

Via ferratu na Skalke vybudovala samospráva v minulom roku. "Aj keď sme čakali, že bude mať úspech, skutočný záujem o ňu prekročil naše očakávania. Preto sme chceli pridať ešte aj nejakú inú atrakciu," dodal primátor s tým, že visutý lanový mostík zrejme nebude poslednou atrakciou, ktorá tam pribudne.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: TASR
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa