Rozhodli ste sami: Toto sú najzaujímavejšie články a destinácie roku 2018

2019-01-01 00:00:01 |   |    | 

Záver roka so sebou vždy prináša aj malé poobhliadnutie a bilancovanie. My sme sa pri tej príležitosti pozreli na to, ktoré články a destinácie zaujali čitateľov v minulom roku najviac.



 

Pre nás sa však rok 2018 niesol nielen v znamení množstva zaujímavých článkov, ale tiež sme aktualizovali (a ďalej aktualizujeme) množstvo metropol a štátov. Keď teda budete najbližšie niekam cestovať, nájdete u nás ešte viac potrebných informácií ohľadom histórie, dopravy či zaujímavostí, ale tiež tipy na užitočné aplikácie alebo pasy, ktoré vám ušetria veľa peňazí.

Napokon aktuálne informácie, to je téma, ktorá aj v našom magazíne minulý rok rezonovala najviac. Až štyri články z prvej pätnástky najčítanejších patria práve do tejto sekcie. Na vrchole rebríčka je správa o stave vodných plôch v jednotlivých krajinách Európy, druhé najčítanejšie boli tipy mykológa na najatraktívnejšie hubárske oblasti a na treťom mieste skončil článok o soche s názvom Pičus.

V roku 2018 sme prvýkrát vytvorili aj samostatnú sekciu Príroda, v ktorej môžete nájsť  zaujímavé informácie o ríši zvierat a rastlín, ale aj všetko v súvislosti s ekológiou. Najviac u čitateľov zarezonovali články o nebezpečných tvoroch austrálskej prírody, veľrybe na pláži v Belgickutajomnom útvare na morskom dne, za ktorý je zodpovedná jediná drobná rybička.

exotických destinácií vás najviac zaujala nádherná fotoreportáž z indického Tádž Mahalu, tajomný Rossov ostrov v súostroví Andamany a reportáž o tom, aké je byť ženou - turistkou v Iráne.

Európe z pohľadu čitateľov jednoznačne dominuje dovolenka pri mori. V prvej desiatke najčítanejších článkov má až trojnásobné zastúpenie Chorvátsko, veľkej pozornosti sa teší aj Bosna a Hercegovina, Grécko Albánsko. Prekvapivý záujem vyvolal článok o tom, kam sa v Európe jazdí kvôli sexu. Jednoznačne najčítanejším článkom roka ale boli šokujúce zábery pláže na Malorke.

O krásach Slovenska sme vám v minulom roku priniesli dovedna až vyše 200 článkov! Niektoré sa týkali zaujímavých podujatí, väčšina ale predstavila jednu z krás našej krajiny ako skvelý tip na zaujímavý výlet. Najviac čitateľov zaujali kúpele Korytnica, tipy na pramene, v ktorých sa dá kúpať aj budúca podoba lanovky na  Skalnaté pleso.

Zo susedných krajín sa o váš záujem delí Česká republikaPoľsko, ktoré majú v prvej desiatke zhodne po štyri články. Z ostatných susedov sa medzi najčítanejšie dostala najstaršia viedenská reštaurácianajlepšie termálne kúpele v Maďarsku.

Naše zhodnoteniu uzavrieme pohľadom do sekcie Zaujímavosti, ktorej z pohľadu čítanosti dominuje sex a luxus. Najviac vás totiž zaujal článok o zájazdoch pre nudistov, nová najväčšia výletná loď na svete, najväčšie lietadlo sveta, prvá trieda v Emirates aj nový nevestinec v Prahe.

 

A tu je 15 najčítanejších článkov za rok 2018:

 

1. Sľubuje raj, ponúka peklo: Obyvatelia Malorky zverejnili šokujúce zábery slávnej „rodinnej pláže“

2. Iba pre dospelých: Britská agentúra ponúka zájazdy pre nudistov aj milovníkov grupáku

3. Je to oficiálne: Najčistejšia voda na kúpanie je v týchto krajinách

4. Grécky ostrov Santorini zarába na mimoriadne krutej atrakcii, aktivisti volajú po jej zákaze

5. Chorvátske ostrovy: 7 destinácií pre dokonalú dovolenku

6. Najväčšia výletná loď sveta vyplávala na more: Luxus, ktorý máte na dosah aj vy!

7. V Poľsku chystajú skutočnú bombu - najväčší krytý vodný park v Európe

8. Hubárska sezóna je tu, odborník prezradil najlepšie regióny na zber

9. Jedno z najväčších lietadiel ešte viac narástlo: FOTO Takto bude vyzerať nový Airbus

10. Malý Pičus precestoval svet, teraz zdobí Bratislavu

11. Doteraz neobjavený dovolenkový raj: Bosna a Hercegovina ponúka krásne more, chuť orientu a nízke ceny

12. Korytnica - zabudnuté kúpele, ktoré pomaly ožívajú

13. Voda je teplá, vzduch nie: Počasie dovolenkárov riadne potrápi

14. Tádž Mahal - najkrajší podvod na turistov (FOTOREPORTÁŽ)

15. Neobjavený rajský kút Chorvátska – ostrov Šolta

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: archív
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa