Víkend v Tatrách bude patriť ľadovej kráse: Päťdesiat ton ľadu premenia na sochy

2019-01-10 08:00:00 |   |    | 

Druhý januárový víkend (12. a 13. januára) bude vysokotatranský Hrebienok hostiť majstrov ľadového sochárstva z rôznych kútov sveta, ktorí tam predvedú svoje umenie. Ice majstri z desiatich krajín vdýchnu život 50-tim tonám ľadu a premenia ich na tridsaťpäť unikátnych ľadových sôch v rôznych témach a motívoch.



 

V prvý deň - v sobotu, budú mať sochári tému Gothic štýl. V druhom dni podujatia bude voľná téma. Ako informovala Veronika Littvová, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry, aktuálny ročník podujatia umelcom ponúka premenlivé počasie, no organizátori veria, že vďaka šikovnosti umelcov vzniknú nádherné ľadové unikáty, ktoré si návštevníci Tatier budú môcť prísť pozrieť aj v nasledujúcich týždňoch.

Ľadové sochy, ktoré počas dňa umelci vytvoria, budú od zotmenia nasvietené, čím sa umocní dizajn a krása jednotlivých sôch. Jednu časť sôch budú ľadoví rezbári vytvárať popri budove lanovky, druhá sa bude nachádzať v druhej kupole vedľa Tatranského ľadového dómu. Návštevníci si môžu okrem ľadových sôch vychutnať aj koncert Peter Bič Projekt, ktorý sa uskutoční v sobotu 12. januára, ako aj ľadovo-ohňovú šou. V nedeľu to bude koncert skupiny Billy Barman za sprievodu dievčat zo SĽUK-u. Počas oboch dní bude program plný hier a súťaží.

Podujatie Tatry Ice Master patrí hneď po ľadovom dóme, ktorý je najväčšou atrakciou zimy v Tatrách, medzi najnavštevovanejšie podujatia. Tatry Ice Master je medzinárodná súťaž v ľadovom sochárstve, v ktorej bojujú o prvenstvo najlepší ľadoví sochári z celého sveta. Galéria ľadových majstrov so sochami umiestnenými v kupole bude v prevádzke až do skončenia zimnej sezóny, teda približne do konca apríla. Druhá časť sôch ostane na otvorenom priestranstve, kým ich počasie neroztopí.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: SITA/Radoslav Maťaš
Zdroj: SITA

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa