Pripravte si peňaženky: MS v ľadovom hokeji zrejme zvýšia ceny služieb cestovného ruchu

2019-02-05 08:00:00 |   |    | 

Organizácie cestovného ruchu so sídlom v Košiciach počas trvania tohtoročných majstrovstiev sveta (MS) v ľadovom hokeji na Slovensku predpokladajú nárast cien v poskytovaní najmä ubytovacích a reštauračných služieb. Ich zástupcovia to pre TASR uviedli s tým, že takéto zariadenia sa na dvojtýždňový nápor pripravujú priebežne.



Podľa výkonnej riaditeľky organizácie Košice región turizmus (KRT) Lenky Vargovej Jurkovej prevádzkovatelia berú do úvahy, že návštevníci šampionátu tam strávia viac nocí, a to nielen v Košiciach, ale aj v širšom regióne. "Nárast cien v období veľkých spoločenských, kultúrnych či športových udalostí je aj vo svete bežný. Je prirodzené, že pri vysokom dopyte stúpa aj cena, dôležité je len to, aby cenotvorba v tomto prípade neprekročila únosné medze a nestala sa skôr odstrašujúcou reklamou. Nárazové zvýšenie cien možno očakávať najmä v období počas konania sa MS v Košiciach, respektíve niekoľko dní pred ich začiatkom," povedala s tým, že aj vzhľadom na kapacitu ubytovacích zariadení v Košiciach, ktorá je podľa dostupných zdrojov naplnená, bude dopyt smerovať i k ďalším hotelom v Košickom kraji.

Oproti roku 2011, keď boli okrem Bratislavy dejiskom MS rovnako aj Košice, sa podľa Vargovej Jurkovej zmenilo viacero faktorov, ktoré môžu situáciu výrazne ovplyvniť pozitívnym spôsobom. "Jednak bude hrať v Košiciach slovenská reprezentácia - to je faktor rastu návštevnosti domácimi fanúšikmi. Ďalšou dôležitou skutočnosťou je, že sa v Košiciach celkovo odohrá viac zápasov ako v roku 2011. Tretím momentom - z pohľadu naplnenia zahraničnými návštevníkmi, je obslužnosť Košíc leteckou dopravou. Tá bola v roku 2011 omnoho komplikovanejšia," spresnila s tým, že aktuálne sú Košice priamymi linkami prepojené s dvomi účastníckymi krajinami, ktoré budú hrať v Steel aréne, ako aj s dôležitými sieťovými dopravcami pre ďalšie európske i zámorské lety.

Keďže v Košiciach odohrajú zápasy základnej skupiny Slováci, je to podľa nej obrovská príležitosť na zviditeľnenie mesta i celého regiónu. KRT bude realizovať online kampaň, ktorej cieľom je spojiť témy hokej a turistická destinácia. "Ďalej chceme ponúknuť návštevníkom možnosť absolvovať krátke výlety na zaujímavé miesta s programom, aby sme ich 'vytiahli' do regiónu v čase, keď má ich tím voľno. Tu bude veľmi dôležitá kooperácia s prevádzkovateľmi hotelov a iných zariadení poskytujúcich služby, aby sme tak prostredníctvom nich doručili informáciu hosťom," povedala. Napríklad sa uskutoční mimoriadna jazda zo série Vlakom za UNESCOM, ktorej cieľom bude Dobšinská ľadová jaskyňa. Ďalšou z aktivít bude realizácia vysunutých informačných centier.

"Všetci sa budú snažiť pripraviť hokejové majstrovstvá tak, aby po nich boli všetci spokojní, najmä však náročný slovenský fanúšik," uviedol pre TASR výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Visit Košice Miloslav Klíma. "Košice sú dlhodobo baštou ľadového hokeja, tento šport je v meste na prvom mieste a má veľa fanúšikov. Hlavne pre nich to bude po ôsmich rokoch opäť príležitosť vidieť najväčšie hviezdy svetového hokeja naživo. Mesto navštívi veľa fanúšikov, ktorí ochutnajú atmosféru Košíc, a my veríme, že sa im tu bude natoľko páčiť, že sa do Košíc opäť vrátia," uzavrel.

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: TASR
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa