Potvrdené: Benátky budú za vstup do mesta vyberať poplatok

2019-02-05 16:00:00 |   |    | 

Turisti, ktorí si prídu obľúbené Benátky pozrieť len na jeden deň, budú podľa plánov vedenia mesta od mája za vstup platiť poplatok. Výška vstupného bude tri eurá na osobu, oznámil v pondelok starosta Luigi Brugnaro.



Od budúceho roku by sa mal poplatok zvýšiť na šesť eur. V závislosti od náporu turistov sa môže jeho výška vyšplhať až na desať eur. Návštevníci, ktorí sú v meste ubytovaní, budú od poplatkov oslobodení. Hoteloví hostia musia počas svojho pobytu platiť mestskú daň.

Starosta Benátok chce dosiahnuť, aby si turisti od roku 2022 museli zarezervovať nielen ubytovanie, ale aj celodenný výlet. Nikomu nebudeme brániť v tom, aby mesto navštívil, povedal Brugnaro. Pre tých, ktorí si svoju návštevu neobjednajú dopredu, to bude ale ťažšie. Plánované zmeny musí ešte odsúhlasiť mestská rada, informovala agentúra DPA.

Údržba a zachovávanie čistoty historického mesta si vyžaduje nemalé finančné prostriedky. "Celému svetu musíme vysvetľovať, aké náročné je spravovať toto výnimočné mesto," povedal starosta. Benátky už roky bojujú proti prívalu turistov a pomocou rôznych opatrení sa usilujú ich počet udržať pod kontrolou.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: archív
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 17. apríl. 2024. Meniny má Rudolf.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa