Hrad Devín dnes otvoria pre verejnosť, v novej sezóne ponúkne viacero noviniek

2019-04-08 08:00:00 |   |    | 

Múzeum mesta Bratislavy (MMB) začína tohtoročnú sezónu na hrade Devín v pondelok 8. apríla s viacerými novinkami. Národná kultúrna pamiatka na sútoku riek Dunaja a Moravy bude pre turistov otvorená až do septembra denne v čase od 10. do 19. hodiny s posledným vstupom o 18.30.



 

"Okrem zmeny návštevných hodín bude novinkou interaktívna výstava 'História nie je otrava. Hovoria Dunaj aj Morava.' Otvoríme ju 24. apríla v hradnom renesančnom paláci. Je o histórii hradu Devín od praveku až po novovek a zabaví deti aj dospelých," informuje vedúca oddelenia komunikácie MMB Beáta Husová. Zároveň upozorňuje, že na hrade je celoročný zákaz vstupu so psom.

V ponuke ostáva lákavý výhľad z horného hradu, kde je inštalovaná stála expozícia Hrad Devín v 13. – 20. storočí. Prostredníctvom archeologických nálezov doplnených o historické skutočnosti sú tam prezentované jednotlivé fázy budovania hradu. Expozícia je umiestnená v atraktívnych priestoroch hradného skalného brala.

Opäť nebudú chýbať nedeľné podujatia Rytieri na Devíne, počas ktorých Tovarišstvo starých bojových umení a remesiel od mája do augusta rytierskymi súbojmi prinesie ukážky dávnej atmosféry obrany hradného panstva. Na Vedeckých chodníčkoch môžu záujemcovia spoznávať ríšu zvierat, rastlinstvo, archeologické objavy a iné zaujímavosti pomocou prednáškových prehliadok hradu.

Iné zameranie má cyklus Devínske rozprávky (Šašo Vigand, Zlatá rybka, Hradný duch) s kočovným divadlom, tradičný koncert Pocta slobode (Tribute to freedom) s exteriérovou výstavou Devín'89, Devínska šarkaniáda a ďalšie podujatia.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: TASR
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa