Život alebo selfie: Za obľúbenú fotografiu na slávnej pláži hrozí trest smrti

2019-04-11 00:00:01 |   |    | 

Navštíviť thajský ostrov Phuket a nespraviť si fotografiu s lietadlom nad hlavou, to je pre mnohých turistov ako byť v Paríži a nevidieť Eiffelovu vežu. Ak ste však takýto „úlovok“ nezískali do svojej zbierky doteraz, zrejme sa vám to už nepodarí. Miestne úrady sa totiž rozhodli takýmto snímkam zabrániť.



Thajská pláž Mai Khao na ostrove Phuket sa teší obrovskej popularite. Vďačiť za to môže nielen nádhernej prírodnej scenérii, ale aj blízkosti letiska, vďaka ktorému tu lietadlá lietajú veľmi nízko. Turisti sa sem doslova hrnú len preto, aby si ukoristili fotografiu s jedným z veľkých strojov nad hlavou. Teraz im však za to bude hroziť smrť.

Miestne úrady totiž rozhodli, že pokusy o „selfie“ odpútavajú pozornosť pilotov počas pristávania a rozhodli sa voči nim zakročiť. Podľa denníka Bangkok Post bude bezpečnostná zóna okolo pristávacích plôch rozšírená tak, že už nebude možný prístup na miesta, kde sa dali robiť fotografie s lietadlami nad hlavou.

Ak budú turisti toto nariadenie ignorovať, hroziť im bude peňažná pokuta do 40,000 bahtov (vyše 1000 eur), 20 rokov za mrežami alebo aj najvyšší trest, čo v prípade Thajska znamená popravu. Treba však pripomenúť, že tá bola v krajine naposledy vykonaná v júni 2018 za vraždu a predtým boli v auguste 2009 smrtiacou injekciou popravení dvaja obchodníci s drogami.

Hoci bolo uzavretie pláže Mai Khao nariadené v záujme bezpečnosti cestujúcich, domáci už vyjadrili obavy o ich odliv. „Ak pláž zavrú, veľa turistov jednoducho nepríde a my budeme mať vážne problémy,“ uzavrel šéf Združenia miestnych podnikateľov Winai Sae-io pre Phuket News.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Facebook / Risa Pavee

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa