Briti zmenili obľúbenú pláž Slovákov na nepoznanie: Namiesto rodinnej dovolenky semenisko hriechu

2019-04-18 00:00:01 |   |    | 

Chorvátsko, Taliansko, Grécko, Turecko a Bulharsko – to je pätica krajín, kam mieria Slováci na dovolenku k moru najčastejšie. Niektoré destinácie objavujú až v ostatných rokoch, iné sa tešia obľúbenosti už celé desaťročia. K takým patrí aj bulharské Slnečné pobrežie, ktoré bolo dlho vyhľadávané najmä rodinami s deťmi. Časy sa však menia a vytúžený oddych by už tento rok mali radšej hľadať inde.



 

Slnečné pobrežie sa dostalo do hľadáčika britských turistov, a to nie je dobré znamenie pre tých, ktorí na dovolenke hľadajú pokoj. Ako upozorňuje britský denník The Sun, tisíce ostrovanov mieria do bulharského strediska kvôli nízkym cenám drog, alkoholu a prostitútok. A nesprávajú sa práve ukážkovo. Ako sme si už pri tomto type „cestovateľov“ všimli, nemajú problém s nahotou na verejnosti, pouličnými bitkami a rôznymi šialenými stávkami. 23-ročný John Magilton, ktorý pracoval pre jeden z miestnych klubov, hovorí pre Wales Online: „Videl som zopár ľudí, ako zaspali v kluboch a na čudných miestach, ako si vyvrtli členok , alebo si porezali nohy na skle, keď chodili po ulici bez topánok. Niekedy ľudia tancujú nahí na bare a potom z neho padajú...

Hlavná ulica rezortu Slnečné pobrežie je pritom doslova prepchatá rôznymi klubmi, kasínami, reštauráciami a barmi. Komu by sa málilo, môže navštíviť aj niektorý zo striptízových podnikov alebo verejných domov, kde je prostitúcia povolená. Muži hľadajúci vášeň by však mali byť ostražití, násilné prepady nie sú v takýchto lokáloch a ich okolí ničím prekvapivým. Úrady už oficiálne turistov varovali, aby sa „vyhýbali oblastiam, kde pôsobia prostitútky, a to vrátane verejných garáží, pláže, slabo osvetlených miest a oblastí s kríkmi a stromami“.

Briti si však zatiaľ z týchto varovaní ťažkú hlavu nerobia. Poriadny žúr za málo peňazí je pre nich lákadlom, ktorému sa len ťažko odoláva. Slnečné pobrežie už dokonca stihli premenovať – na Ostrovoch je momentálne známe ako „nový Magaluf“, teda súčasná alternatíva obľúbeného strediska na Malorke. Pre našincov to ale znamená, že by mali dovolenku v tejto oblasti radšej dobre zvážiť.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa