Obľúbené talianske letovisko pritvrdzuje: Po sexe starosta zakázal aj alkohol

2019-07-22 07:00:01 |   |    | 

Talianske letovisko Jesolo, kde každý rok dovolenkuje aj množstvo Slovákov, vyzvalo po telesných radovánkach aj do boja proti alkoholu. Za pohárik či pivko vám v sobotu hrozí až 200-eurová pokuta!



Starosta obľúbeného talianskeho letoviska Jesolo sa s tým nebabre. Len pred mesiacom inicioval zavedenie tzv. hliadok lásky, ktoré kontrolujú sexuchtivé dvojice v Lagune del Mort a teraz zavelil do boja proti metle ľudstva. Valerio Zoggia podpísal dekrét, ktorý až do 14. septembra zakazuje v sobotu od 20:00 až do 06:00 ráno predaj a konzumáciu alkoholu. Okrem najobľúbenejšieho „party dňa“ sa nariadenie týka aj sviatku Ferragosto, ktorý pripadá na 15. august a považuje sa za vyvrcholenie leta.

Alkohol je zakázaný nielen v meste, ale aj na obľúbenej pláži Lido di Jesolo. Vypiť si tam nebudete môcť vo väčšine barov ani na verejnom priestranstve, inak si koledujete o pokutu vo výške 200 eur. Výnimkou je len interiér niekoľkých podnikov s povolením a použitie alkoholu v domácnosti, pričom nádoby s týmito nápojmi musia byť uzavreté a zapečatené v špeciálnych nádobách. „Chceme, aby mladí ľudia pochopili, že pitie nie je zábava a že užívaním alkoholu predstavujú riziko pre seba aj pre ostatných ľudí,“ uviedol starosta.


Nariadenie prichádza ako reakcia na tragickú nehodu, ktorá sa v Jesole stala 14. júla. V túto noc sa viezla pätica mladých ľudí z mestečka San Dona di Piave v aute, ktoré po kontakte s iným vozidlom skončilo v kanáli. O život prišli štyria mladíci vo veku 22 a 23 rokov, zachrániť sa podarilo iba jedinú ženu z posádky.

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Ilustračné
Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa