Veľký prehľad počasia v najobľúbenejších letoviskách

2019-08-09 00:00:01 |   |    | 

Ak niekto ešte pochyboval o globálnom otepľovaní, toto leto mu muselo otvoriť oči. Na mnohých miestach padali teplotné rekordy a tie ovplyvnili aj dovolenky. Turisti sa často na pláž dostali až večer a dni trávili radšej v klimatizovaných priestoroch. V podobnom duchu sa bude niesť aj august, hoci na viacerých miestach zaskočí dovolenkárov aj dážď.



 

BULHARSKO

Bulharsko je v týchto dňoch dobrou voľbou. Teplota sa v letoviskách Burgas aj Varna bude pohybovať okolo 30 stupňov a zrážky sa neočakávajú. Viac počasie dovolenkárov potrápi v hlavnom meste Sofia, kde budú teploty výrazne vyššie a v stredu dokonca vystúpia na 36 stupňov.

 

CHORVÁTSKO

V Chorvátsku sa očakáva premenlivé počasie. Výbornou voľbou je Dubrovník, kde síce v utorok vystúpi teplota až na 35 stupňov, potom sa však očakáva ochladenie a turisti si budú užívať príjemných 28 – 29 stupňov. Severnejšie ale teplota klesne ešte nižšie – v Zadare a v Pule bude v polovici augusta okolo 25 a v Rijeke dokonca len 21 stupňov.

 

CYPRUS

Na Cypre budú mať obyvatelia a návštevníci opačný problém. V Larnace sa očakáva okolo 32 stupňov, V Nikózii ale teploty v nedeľu vystúpia až na 37° C. V stredu tam dovolenkárov potrápi aj vietor s rýchlosťou 28 km/h.

 

EGYPT

Poriadne sa zapotia aj návštevníci Egypta. Teplota v letoviskách sa pohybuje vysoko nad 30 stupňov, najhorúcejšími dňami bude streda a štvrtok, keď sa teplomer v Marsa Alam, Hurghade či Sharm el-Sheikhu vyšplhá až na 37 – 39 stupňov. Priam neznesiteľné to ale bude vo vnútrozemí, napríklad v Luxore očakávajú v stredu až 46 stupňov a v noci teplota klesne len na 30.

 

GRÉCKO

Grécke ostrovy sú výbornou dovolenkovou voľbou. Okrem nádherného mora a množstva pamiatok sa turisti môžu tešiť aj na príjemné teploty okolo 27 – 30 stupňov (v závislosti na konkrétnej destinácii). Vrásky na čele im však spraví vietor, najhoršie to bude na Mykonose, kde bude duť rýchlosťou okolo 50 km/h.

 

KANÁRSKE OSTROVY

V Las Palmas de Gran Canaria počasie dovolenkárov poriadne potrápi. V týchto dňoch sa  teplota pohybuje len okolo 24 – 25 stupňov a v súvislosti s dažďom až do štvrtka ešte o pár stupňov klesne.


ŠPANIELSKO

Lepšou voľbou sú ostrovy Ibiza Malorka, kde sa bude teplota stabilne pohybovať okolo 27, resp. 29 stupňov. Premenlivé počasie ale potrápi návštevníkov miest. V Barcelone bude až do pondelka 28 stupňov, potom teplota klesne na 24 stupňov (štvrtok). Naopak v Madride bude horúco a v stredu teplomer vystúpi až na 38 stupňov.

 

TALIANSKO

Cagliari na Sardínii očakávajú meteorológovia teplotu okolo 32 stupňov, v utorok vystúpi až na 36. V pevninských letoviskách sa očakáva okolo 30 stupňov, v druhej polovici mesiaca ale teplota o pár stupňov klesne v súvislosti s očakávanými zrážkami.

 

TURECKO

Podobne ako v Egypte, aj turecké letoviská trápia vysoké teploty. V Antalyi v nedeľu očakávajú 38 stupňov, v Izmire teplota vystúpi až na 40. Teplejšie oblečenie by ste však aj tak nemali zabudnúť, v noci teplomer klesne až na 20 stupňov.

 

Aktuálne teploty vo vašom letovisku nájdete na stránke prepovede.topky.sk.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku
Ilustračné
Foto: Thinkstock
Zdroj: predpovede.topky.sk

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 16. apríl. 2024. Meniny má Dana, Danica.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa