MZVaEZ varuje pred zhoršujúcou sa bezpečnostnou situáciou v Mexiku

2019-09-02 16:00:00 |   |    | 

Vzhľadom na zhoršujúcu sa bezpečnostnú situáciu v Mexiku, Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR pripomína Slovákom, aby boli v tejto krajine čo najviac obozretní. Informuje o tom na webovej stránke.



"Odporúča sa zvýšená opatrnosť pri návštevách nočných podnikov, vyhýbať sa opusteným miestam s nízkou frekvenciou pohybu, prípadným verejným zhromaždeniam a demonštráciám," hovorí ministerstvo.

V prípade plánovanej cesty do tejto krajiny odporúča rezort diplomacie, aby si cestujúci vopred pripravili plán s ubytovaním a prepravovaním po krajine. Navrhuje presúvať sa poväčšine letecky a minimalizovať presuny autom po zotmení.

"Veľvyslanectvo odporúča väčšiu finančnú hotovosť a cenné osobné veci nenosiť pri sebe, ale uschovať ich v bezpečí hotelového trezoru a pri presunoch taxíkom využívať len autorizované služby," uvádza MZVaEZ.

Vo vysoko frekventovaných letoviskách, konkrétne na Yucatánskom polostrove vo federálnom štáte Quintana Roo, rezort odporúča pohyb v strážených hotelových zónach, zváženie individuálnej turistiky. Radí tiež realizovať fakultatívne výlety cez oficiálne cestovné kancelárie.

Vzhľadom na nestabilnú bezpečnostnú situáciu odporúča ministerstvo zahraničných vecí zvážiť návštevy štátov Guerrero, Colima, Durango, Zacatecas, Sinaloa, Sonora, Chihuahua, Tamaulipas, Michoacán, Tabasco, Chiapas a zvážiť presuny po štáte Jalisco a Guanajuato.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa