Najhorším mestom pre život je Damašek, to najlepšie máme na skok

2019-09-05 12:00:00 |   |    | 

Už po druhý raz za sebou sa na prvej priečke prestížneho zoznamu miest s najlepšími podmienkami pre život, ktorý každoročne vypracúva britská spoločnosť Economist Intelligence Unit (EIU), umiestnila rakúska metropola Viedeň. Informovala o tom v stredu tlačová agentúra Reuters.



 

Viedeň, ktorá si týmto výsledkom upevnila svoju reputáciu najpríjemnejšieho mesta sveta a návštevníkov láka svojou scénou klasickej hudby, imperiálnej histórie, excelentnými verejnými službami a rozsiahlymi plochami zelene, vlani ukončila sedemročné kraľovanie austrálskeho mesta Melbourne v tejto bilancii.

Global Liveability Index, ako znie oficiálny názov tohto rebríčka, vyhodnocuje kvalitu života obyvateľov v 140 mestách sveta. Tretie miesto obsadilo ďalšie austrálske mesto Sydney, pričom prvú desiatku dopĺňajú Osaka (Japonsko), Calgary (Kanada), Vancouver (Kanada), spoločné siedme miesto obsadili Tokio (Japonsko) a Toronto (Kanada), ďalej nasledujú Kodaň (Dánsko) a Adelaide (Austrália).

EIU hodnotí mestá na základe piatich hlavných kritérií - stabilita, kultúra a prostredie, zdravotná starostlivosť, infraštruktúra, školstvo.

Poslednú desiatku tvoria Caracas (Venezuela), Alžír (Alžírsko), Douala (Kamerun), Harare (Zimbabwe), Port Moresby (Papua-Nová Guinea), Karáči (Pakistan), Tripolis (Líbya), Dháka (Bangladéš), Lagos (Nigéria) a Damask / Damašek (Sýria).

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa