Nová atrakcia Liverpoolu: Sprístupnia obľúbené miesto Johna Lennona

2019-09-20 08:00:00 |   |    | 

Obľúbené miesto britského speváka Johna Lennona, ktoré ho inšpirovalo k napísaniu známej skladby Strawberry Fields Forever, sprístupnia od soboty verejnosti v liverpoolskej štvrti Woolton. Niekdajší detský domov známy ako Strawberry Field vlastní Armáda spásy a tá sa rozhodla urobiť z miesta turistickú atrakciu spojenú s výstavou o Lennonovej mladosti a školiace stredisko pre mladých s poruchami učenia. Informoval o tom spravodajský server SkyNews.



Lennon ešte ako chlapec preliezal múr okolo sirotinca, aby sa v jeho záhrade mohol schovávať a liezť po stromoch. Podľa jeho sestry Julie Bairdovej toto miesto považoval za svoje "útočisko".

Detský domov zatvorili v roku 2005. Fanúšikovia skupiny The Beatles sa na toto miesto chodili pozerať aj naďalej, fotili sa pred jeho červenou bránou a teraz už budú môcť ísť aj dovnútra.

Územný veliteľ Armády spásy Anthony Cotterill uviedol, že ich cieľom je, aby všetci návštevníci centra v ňom mohli nájsť svoje útočisko tak ako kedysi Lennon.

Skladba Strawberry Fields Forever vyšla v roku 1967 a radí sa medzi najznámejšie piesne z vtedajšej psychedelickej éry v populárnej hudbe.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Max Pixel
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa