Rím šokoval turistov astronomickým účtom: Do tejto reštaurácie radšej ani nevkročte!

2019-10-03 08:00:01 |   |    | 

Reštaurácia Antico Caffè di Marte sa na prvý pohľad od stoviek ďalších vôbec neodlišuje, a predsa o nej momentálne hovorí celé Taliansko. Krajine totiž vyrobila poriadnu hanbu, dvojica turistiek tu za cestoviny s vodou zaplatila takmer 430 eur!



 

Takto si mladé Japonky výlet do Večného mesta rozhodne nepredstavovali. Pri potulkách v centre mesta v tesnej blízkosti Anjelského hradu vyhladli, a tak vošli do nenápadnej reštaurácie Antico Caffè di Marte. Strohý zovňajšok aj vnútorné zariadenie pôsobili, že sa jedná o rodinný podnik nižšej cenovej kategórie. O to väčšie prekvapenie dvojicu čakalo pri platení.

Za vodu a dva taniere tradičných Spaghetti al cartoccio di pesce, teda cestovín s rybou, zapekaných v papieri na pečenie alebo v alobale, si od nich vypýtali presne 429 eur a 80 centov. Z toho 349,80 bola suma bez špecifikácie a pekných 80 eur predstavovalo prepitné.

Rozčarované turistky účet zverejnili na sociálnej sieti, kde sa stal virálnym a na reštauráciu sa zniesla obrovská kritika. Zlý dojem nenapravilo ani vyjadrenie jej zástupcov, že Japonky si okrem špagiet objednali aj ryby a tie sú vždy čerstvé a zákazník si ich vyberá pri pulte. „Menu je  jasné a všetky ceny sú podrobne uvedené, špagety stoja maximálne 16 eur. Prepitné je na uvážení zákazníka, pri platbe sa ho opýtame, či ho chce nechať a ak áno, tak či vo výške 10 alebo 20 percent,“ povedal pre talianske médiá Giacomo Jin. Škoda len, že 20 percent z 349,80 je necelých 70 eur, teda o desať menej, než bolo naúčtované.

O Antico Caffè di Marte sa po medializovaní prípadu začali zaujímať aj úrady. Reštaurácia dostala kvôli nezodpovedajúcemu prepitnému pokutu okolo 1000 eur a ďalších 5000 ich bude stáť nepovolené užívanie verejného priestranstva, keďže bolo na ulici viac stolové. Trestom za premrštené ceny však zrejme zostane len zlé hodnotenie. Na to si ale zrejme v reštaurácii pri Anjelskom hrade až tak nepotrpia. Na Googli podnik dostal od zákazníkov 2,4 hviezdičky z piatich, na Tripadvisore dokonca len dve.

Hodnotenia sa pritom stále opakujú. Jedlo býva označované za podpriemerné, personál údajne hosťom nanúti aj pokrmy, ktoré si neobjednali a predovšetkým – ceny na účte nekorešpondujú s tými v menu. „Podvodníci“, „miesto, ktorému sa určite treba vyhnúť“, „rímski zlodeji“, „agresívni a odporní ľudia“, „najhoršie miesto v Ríme“, to je len niekoľko z výrazov, ktorými hostia označili reštauráciu Antico Caffè di Marte dávno pred tým, že sa „preslávila“ po celom svete.

Nie je pritom jediná. V Ríme už turisti zaplatili za dva hamburgery a dve kapučína 81 eur, za kuracie krídelká s hranolčekmi 204 eur a za špagety v reštaurácii Il Passetto 695 eur. Centrum Večného mesta dokáže, skrátka, nepripravených turistov veľmi nemilo prekvapiť.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa