Fantastický úspech: Tri najlepšie historické hotely Európy sú na Slovensku

2019-11-20 12:00:00 |   |    | 

Slovenské historické hotely bodovali na medzinárodnom podujatí Heritage Hotels of Europe Awards Gala Ceremony 2019. Členovia Historických hotelov Slovenska (HHS) si v konkurencii viac ako 100 hotelov z 13 krajín odviezli osem cien, z toho tri víťazstvá z celkovo siedmich kategórií. Ceny sa odovzdávali v nedeľu (17. 11.) vo Viedni.




Ocenenia Heritage Hotels of Europe Awards sa zameriavajú na ocenenie jedinečnej dokonalosti medzi historickými hotelmi a na ocenenie ľudí, ktorí sú s nimi spätí. Každá nehnuteľnosť nominovaná verejnosťou bola vyhodnotená panelom odborníkov, ktorú tvorilo sedem osôb, pričom víťazi boli vybraní takmer zo 100 nominovaných v 13 rôznych krajinách. Porota udelila ceny v siedmich kategóriách: dizajn, wellness, gastronómia, pohostinstvo, kultúra, romantika a hostiteľ roka.

V oblasti kúpeľníctva a wellness druhýkrát za sebou obhájil víťazstvo Grandhotel Praha v Tatranskej Lomnici. Ďalší slovenský zástupca Hotel Hviezdoslav v Kežmarku bol úspešný v kategórii kultúra. Víťazom ceny v kategórii romantika sa stal zámocký hotel Galicia Nueva v Haliči.

Druhé miesto obsadil v kategórii dizajn Château Gbeľany, rovnako na druhej priečke sa umiestnil Hotel Elizabeth v Trenčíne, konkrétne v kategórii wellness. Slovenský zástupca bodoval aj v oblasti gastronómie, na druhom mieste skončil Hotel Villa Nečas v Žiline. Na treťom mieste v kategórii kultúra sa umiestnil Grandhotel Starý Smokovec. Hotel Château Béla zasa obsadil tretie miesto v kategórii romantika.

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa