Čaká nás najväčšia párty roka: Takto privítajú nový rok v slovenských mestách

2019-12-30 08:00:01 |   |    | 

Máme tu koniec roka 2019 a mnohí z nás sa nevedia dočkať bujarých osláv v uliciach mesta. Organizátori si opäť pripravili bohatý program plný hudby, tanca a zábavy. Pozrite sa, ako bude privítanie nového roka prebiehať vo vašom meste.



 

BRATISLAVA

V Bratislave sa opäť môžeme tešiť na oslavy v centre, mesto ale stále nezverejnilo detaily programu. Isté je, že vrcholom bude ohňostroj v hodnote približne 10-tisíc eur, ktorý o polnoci odpália z plavidla na Dunaji. Okrem ohňostroja má byť pred polnočným odpočítavaním posledných sekúnd starého roka aj svetelná a laserová show, ktorá má na rozdiel od minulého roka baviť publikum aj po polnoci do približne pol druhej ráno. Svetelnú inštaláciu a letopočet na dunajskom nábreží - na Námestí L. Štúra spustia o 20:00.

 

KOŠICE

Oslavy príchodu nového roku odštartuje 31. decembra Detský Silvester v historickej radnici o 10.00 h s rozprávkovými príbehmi, detskými pesničkami a diskotékou. Program veľkého Silvestra začína o 20.00 h a sľubuje jedinečnú tanečnú a hudobnú party pri Immaculate. Hlavnú ulicu roztancujú tanečnice z tanečnej skupiny Divas a o dobrú zábavu sa postarajú aj Nicole McCloud so svojim bandom, Michaella so skupinou, ľudová hudba Stropkoviani, DJ Pepo, moderátor Richard Herrgott a ďalší. Novoročný ohňostroj v Košiciach tento rok nebude. Mesto sa okrem poskytnutia finančnej podpory aj takýmto spôsobom pripojilo k iniciatíve pomoci ľuďom postihnutým výbuchom plynu zo 6. decembra na Mukačevskej ulici v Prešove.

 

PREŠOV

Posledné minúty roka 2019 bude Prešovčanom aj návštevníkom mesta spríjemňovať na Hlavnej ulici skvelá hudba a tá pravá silvestrovská zábava. Od 20.00 hod. sa na všetkých tešia Šarišanci a hudobné skupiny Heľenine oči a Chiki-Liki-Tu-a, ktoré vystúpia na hlavnom pódiu na pešej zóne. O polnoci by nemal chýbať novoročný ohňostroj, ktorý potrvá 7 minút.

 

TRNAVA

Nový rok nebude Trnava vítať hlučnými oslavami. Radnica sa rozhodla zrušiť polnočný ohňostroj. O 17.00 je však na Trojičnom námestí pripravená Mini disko šou pre deti, po ktorej bude o 17.45 h nasledovať detský ohňostroj. Silvestrovský program v ostatných rokoch radnica neorganizuje kvôli bezpečnosti návštevníkov.

 

BANSKÁ BYSTRICA

Silvestrovský ohňostroj aj program je v Banskej Bystrici zrušený, namiesto toho mesto sumou 10.000 eur podporí ľudí, ktorých postihol tragický výbuch na Mukačevskej ulici v Prešove. Mesto ponechalo iba novoročný ohňostroj a program, ktorý si Banskobystričania užijú na Nový rok popoludní.

Novoročný ohňostroj na Námestí

 

TRENČÍN

V Trenčíne sa so starým rokom rozlúčite na Mierovom námestí. Od 22:00 rozohreje silvestrovskú náladu DJ Luky, od 23:00 zaspieva hity legendárnej kapely Elán Tribute a pol hodinu po polnoci začne Novoročná diskotéka.

Vítanie nového roka 2010

 

MARTIN

V Martine začína program na Divadelnom námestí o 22:00. Až do polnoci je pripravená Video Oldies Party a po polnoci sa až do 2:00 o zábavu postarajú Dj Gombo & Dj Simo (Friday Mass) a Drozďo & Demex. Silvestrovský ohňostroj je zrušený.

 

PIEŠŤANY

V Piešťanoch sa budú zabávať na Námestí slobody. Od 22.00 zahrá rockové hity Andrej Depeš, o hodinu neskôr vystúpi Rockovanka: TUBLATANKA REVIVAL a pripravený je aj ohňostroj. Od 00.30 sa o zábavu postará DJ Vlado.

 

ZVOLEN

Program silvestrovských osláv vo Zvolene vypukne na Námestí SNP o 23:00 vystúpením skupiny The Rockin' Balls. Organizátori sľubujú pestrý program a dobrú zábavu. Rovnako ako po minulé roky, ani tento Silvester nebude mesto organizovať svoj vlastný ohňostroj.

 

MICHALOVCE

Posledný deň kalendárneho roka spestrí v metropole Zemplína niekoľko zaujímavých podujatí. Ich vrcholom bude oslava 26. výročia štátnosti na Námestí osloboditeľov. Návštevníkov čaká program spojený so zapálením vatry aj príhovorom primátora. Nebude chýbať hudba v podaní skupiny Charakter ani pyromuzikálny ohňostroj, ktoré sú pre množstvo ľudí synonymom tej pravej silvestrovskej oslavy. Tú si na námestí budete môcť vychutnať aspoň do druhej rána.

 

PRIEVIDZA

Posledný deň v roku bude v Prievidzi patriť dopoludnia silvestrovskej zabíjačke, v nočných hodinách pripravilo Kultúrne a spoločenské stredisko spolu s mestom Silvester na námestí s DJ Miňom a hudobným ohňostrojom.

 

RUŽOMBEROK

V Ružomberku budú nový rok vítať od 22:00 v Parku Š. N. Hýroša. O zábavu sa postará DJ Brok a ako hosť sa predstaví aj moravský DJ From Germany Achim.

 

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ

V Liptovskom Mikuláši bude na Námestí osloboditeľov od 22:30 pripravený silvestrovský program, v ktorom vystúpi kapela IDEA a DJ Peter Rak. Pripravený je aj ohňostroj.

 

BREZNO

Brezno sa vzdalo osláv Silvestra. Peniaze, ktoré mala horehronská metropola zaplatiť za niekoľko minút efektnej svetelnej a zvukovej šou, poslala na transparentný účet mesta Prešov. Chce pomôcť ľuďom, čo začiatkom decembra v dôsledku výbuchu plynu prišli o strechu nad hlavou. Brezňania si však novoročný ohňostroj užijú 1. januára o 18.00 h vďaka rodákovi z ich mesta, ktorý ho pripraví za symbolické euro.

 

SKALICA

Tradičný novoročný ohňostroj sa tento rok v Skalici neuskutoční a ani s tým spojený plánovaný Detský Silvester vo Františkánskej záhrade. Vedenie mesta sa rozhodlo, že finančné prostriedky vo výške 2000 eur pošlú radšej na účet mesta Prešov na zmiernenie následkov tragického výbuchu paneláka.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: TASR
Zdroj: TASR, SITA

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa