Majiteľ lyžiarskeho strediska zakázal alkohol, niektorí hostia rušia rezervácie

2020-01-15 12:00:00 |   |    | 

Nový katarský majiteľ lyžiarskeho strediska Rostovo v strednej Bosne zakázal nalievať hosťom alkohol. Niektorí kvôli tomu rušia rezervácie, napísal chorvátsky denník Slobodna Dalmacija.



Najväčšia časť hostí tradične do Rostova prichádzala z neďalekého Chorvátska, pretože niekdajší majiteľ, ktorý v roku 2006 stredisko s hotelom kúpil a opravil, pochádza z Dalmácie. Návštevníci preto neboli zvyknutí na žiadne obmedzenia spojené s alkoholom.

Roky som sa trápil, snažil som sa, ako som len mohol, ale niekedy v septembri či októbri som sa rozhodol objekt predať. Už bolo potrebné ho znovu opraviť a kvôli čoraz menšiemu  množstvu snehu bola lyžiarska sezóna stále viac problematická. V novembri sme podpísali zmluvu a všetko sa udialo korektne,“ povedal bývalý vlastník Mario Babić s tým, že na rozhodnutí Katarčanov nepodávať alkohol nevidí nič sporného.

Títo ľudia to riadne kúpili, udržali všetkých zamestnancov a môžu si v objekte robiť, čo sa im zapáči. Teraz sa všetci čudujú, ale v inej reštaurácii sto metrov od tej mojej sa alkohol nenalieval už roky. Takáto prax platí v polovici Sarajeva a nikto z toho problém nerobí,“ dodal.

Katarský vlastník sa k svojmu postupu  nevyjadril. Zamestnanci recepcie novinárom povedali len to, že bol prekvapený, koľko rozruchu toto rozhodnutie vyvolalo. „Tu nie sú žiadne zákazy, ale alkohol nepodávame, pretože nový vlastník žije podľa svojej viery. On má v Dauhe (v Katare) reťazec reštaurácií a tam je rovnaká prax. Ten človek jednoducho nechce zarábať peniaze na alkohole, a to je treba rešpektovať, rovnako ako to, že sa jedná o jeho súkromný majetok,“ povedal recepčný. Na otázku, či sa hostia nesťažujú, nechcel odpovedať, ale dodal, že si to „neberú osobne“. „Vítame akúkoľvek reklamu, i tú negatívnu, lebo nám to tak či onak zvyšuje hodnotenie,“ dodal.

Približne polovica bosenského obyvateľstva vyznáva islam, ktorý pitie alkoholu zakazuje. Prevažná väčšina moslimov v Bosne je však umiernených a konzumácia alkoholu je u nich značne rozšírená. Nenalievanie alkoholu v podnikoch s moslimskými vlastníkmi je však v Bosne narastajúcim trendom.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Facebook
Zdroj: ČTK

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa