Valentínsky tip, ktorý nič neprekoná: Strávte noc snov v dome Rómeovej Júlie

2020-01-29 08:00:01 |   |    | 

Je len málo romantickejších miest ako malé nádvorie s balkónom, na ktorom údajne stála Júlia Kapuletová, keď jej zamilovaný Rómeo vyznával lásku. Veronský dom tento rok po prvýkrát umožní jednej zamilovanej dvojici, aby si tu užili tú najkrajšiu noc svojho života.



 

Júliin dom na Via Cappello číslo 23 je najobľúbenejšou pamiatkou talianskej Verony. Nádhernú budovu postavili na začiatku 14. storočia v gotickom slohu a patrila obchodníkom s korením Cappellettiovcom. Balkón však nemala. Ten k budove pribudol až na začiatku 20. storočia, keď bolo pri stavbe neďalekej priehrady strhnutých niekoľko stredovekých budov. V ruinách sa našiel aj malý gotický balkón, ktorý nechal vtedajší riaditeľ veronského múzea jednoducho previezť sem.

Aj z toho je samozrejme jasné, že sa tu žiadna Shakespearova dráma neodohrala. Tá je fikciou a nie je známe, že by sa anglický spisovateľ inšpiroval nejakým príbehom z minulosti. Aj napriek tomu však budova nesie názov Júliin dom (Casa di Giulietta) a na nádvorí stojí jej bronzová socha. Ľudia sa pre šťastie dotýkajú jej pravého prsníka, pod balkónom snívajú o osudovej láske a tí, ktorí ju už našli, nechávajú na múroch svoje odkazy. Veria, že keď tam zanechajú meno svojej druhej polovičky, bude ich láska trvať večne.

Práve pre nich je určená výnimočná ponuka, ktorú pri príležitosti tohtoročného dňa svätého Valentína prináša portál AirBnB. Po prvýkrát umožní vybranej zamilovanej dvojici stráviť v Júliinom dome noc. A nebude len tak hocijaká – šťastní výhercovia budú večerať vo veľkej hodovnej sále, kde im osobný lokaj naservíruje delikatesy z kuchyne dvojhviezdičkového michelinského šéfkuchára Giancarla Perbelliho. Potom si budú pri ohni čítať a odpovedať na milostné listy, ktoré „Júlii“ prichádzajú z celého sveta. A na záver sa presunú do originálnej postele, ktorú vyrobili pre nakrúcanie slávneho filmu Franca Zeffirelliho Rómeo a Júlia z roku 1968.

Ak vás takáto predstava láka, skúste šťastie. Stačí v angličtine napísať Júlii váš vlastný príbeh lásky a vysvetliť, prečo ste práve vy a váš partner(ka) tým, kto by mal noc snov získať. Prihlášku treba poslať do šiestej hodiny ráno 2. februára 2020.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images, AirBnB

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa