Amsterdam zakázal turistické prehliadky okolo výkladov s prostitútkami

2020-02-17 08:00:00 |   |    | 

V holandskom Amsterdame zakázali sprevádzané prehliadky okolo výkladov s prostitútkami v známej mestskej časti De Wallen. Opatrenie je najnovším krokom amsterdamského magistrátu v úsilí riešiť nadmerný turizmus a zabezpečiť pokoj v štvrti, ktorá je lákadlom pre nedisciplinovaných návštevníkov, a ochranu tamojších sexuálnych pracovníčok.



Tie podľa mesta účastníci prehliadok pravidelne obťažujú a fotografujú bez ich súhlasu. "Je neúctivé správať sa k sexuálnym pracovníčkam ako k turistickej atrakcii," vyjadril sa námestník starostky Amsterdamu Victor Everhardt.

Nové opatrenie začne platiť v apríli. Prehliadky štvrte sa však budú môcť uskutočniť, ak budú sprievodcovia dodržiavať nové pravidlá a zo svojich itinerárov vyradia spomínané výklady.

Denne štvrťou prejde 115 sprevádzaných prehliadok. Podľa nedávneho výskumu vysoký počet návštevníkov obťažuje viac ako polovicu obyvateľov a podnikateľov v tejto oblasti. Zakázanie skupinových prehliadok výkladov v takzvanej "štvrti červených lampášov" podľa Everhardta "pomôže zabrániť rušeniu obyvateľov a podnikov".

Amsterdam sa roky potýka s preplnenými uličkami v historickom centre mesta, kam patrí aj De Wallen.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: SITA

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa