Aby vám nechýbala príroda ani kultúrne vyžitie: Tie najlepšie tipy na virtuálne prechádzky po Slovensku

2020-04-11 12:00:00 |   |    | 

Pandémia koronavírusu nás prinútila obmedziť naše sociálne kontakty a takisto nás pripravila o slobodu pohybu. Online prostredie, v ktorom momentálne trávime oveľa viac času, síce nedokáže nahradiť fyzický kontakt, no vie potešiť nášho prírodného aj kultúrneho ducha. Prečo si teda nespríjemniť toto obdobie virtuálnou prechádzkou okolo Popradského plesa či virtuálnou návštevou Oravského hradu?



 

Za prírodou

 

 

Panoramatické snímky z jaskýň

 

 

Na hrady a zámky

 

 

Aké zariadenia sa využívajú pri zbere panoramatických snímok pre službu Street View?

 

Okrem tradičných Street View áut, ktoré používatelia poznajú asi najlepšie, sa na zber snímok na Slovensku využili aj špeciálne zariadenia, ku ktorým patria:

  • Trekker (batoh) umožňuje snímanie na miestach, ktoré sú určené skutočne len chodcom a je určený najmä na snímanie turistických trás. Trekker obsluhuje zariadenie s operačným systémom Android a jeho kamerový systém pozostáva z 15 objektívov, každý z nich je natočený iným smerom. Fotky sú robené približne každú 2,5 sekundu.
  • Trike (trojkolka) je špeciálne upraveným trojkolesovým bicyklom, ktorý je vybavený kamerovým systémom a môže jazdiť v rámci peších zón, či po miestach určených len pre chodcov. Váži vyše 110 kíl a “jazdci” prechádzajú špeciálnym školením a pri jazde nosia prispôsobené helmy. Trojkolky sú vo všeobecnosti vybavené podobne ako špeciálne Street View autá.
  • Tripod (trojnožka) sa využíva na snímanie interiérov. Disponuje jednou kamerou s možnosťou jej rotácie na pevnej základni. Panoramatickú fotku vytvára z 12-tich snímok, ktoré sú zachytené objektívom typu fisheye v štyroch rôznych smeroch.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Google Street View
Zdroj: google

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa