Nahé telo a zakrytá tvár: České nariadenie pre nudistov zaujalo celý svet

2020-04-16 12:00:00 |   |    | 

Nudistická pláž pri rybníku neďaleko mesta Lázně Bohdaneč v Pardubickom kraji získala počas koronavírusovej pandémia celosvetovú publicitu. Motto, ktoré vyzýva návštevníkov pláže nosiť rúška, si všimli aj niektoré zahraničné médiá, uviedla v stredu agentúra DPA.




Slogan "Nahé telá áno, nezakryté ústa nie", ktoré polícia zverejnila na internete, nabáda návštevníkov nudapláže, aby nezabúdali na povinnosť nosiť rúška aj počas kúpania a pobytu na pláži. Podľa policajnej hovorkyne Markéty Janovskej malo toto opatrenie úspech, keďže počas veľkonočných sviatkov policajné hliadky v okolí pláže nezaznamenali nijaké porušenie nariadenia nosiť rúška.

Zakrývanie nosa a úst je v Česku povinné od 19. marca. Výnimku majú iba ľudia vykonávajúci športové aktivity. Podľa Janovskej sa však kúpanie nudistov nepovažuje za športovú aktivitu, preto pre nich stále platí povinnosť zakrývať s dýchacie cesty.

Bohdanečský rybník sa nachádza pri meste Lázně Bohdaneč, ležiacom asi 90 kilometrov východne od Prahy. Rybník je národnou prírodnou rezerváciou.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Policie ČR
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa