Čína otvorila Zakázané mesto i Veľký múr, má to však háčik

2020-05-02 00:00:00 |   |    | 

Po vyše troch mesiacoch uzatvorenia z dôvodu koronavírusovej epidémie v Číne otvorili v piatok 1. mája pre návštevníkov v Pekingu palácový komplex Zakázané mesto i Veľký čínsky múr, staroveký a stredoveký systém opevnenia tiahnuci sa severnou Čínou. Píše o tom agentúra DPA.



V ten istý deň otvorili svoje brány a dvere aj parky a múzeá, i keď vstupenky sú zatiaľ poskytované len on-line a počet návštevníkov musí zostať značne obmedzený. Zakázané mesto - bývalý cisársky palác - umožňuje teraz vstup len 5000 návštevníkom denne, zatiaľ čo predtým to bolo denne až 80.000. Parky môžu pojať teraz len tretinu zvyčajného počtu návštevníkov, ktorým navyše merajú pri vstupe telesnú teplotu.

Návštevníci musia mať ochranné rúška alebo inú ochranu tváre a musia sa tiež preukázať špeciálnou mobilnou aplikáciou, ktorá určuje, či sú alebo nie sú z pohľadu šírenia koronavírusu rizikoví. Takisto musia od seba zachovávať patričný odstup, ktorý je aspoň jeden meter, spresňuje agentúra AFP.

Otvorenie turistických atrakcií práve prvého mája je ďalším znakom, že Čína má koronavírus pod kontrolou, domnieva sa DPA. Čína hlásila k 30. aprílu 12 nových prípadov koronavírusovej infekcie. Šesť z týchto prípadov zahŕňa osoby, ktoré sa infikovali v zahraničí, uvádzajú aktuálne piatkové informácie Národného zdravotného výboru (NHC), čo je v Číne orgán na úrovni ministerstva zodpovedný za hygienu a zdravotníctvo. Celkový počet potvrdených prípadov koronavírusovej infekcie v Číne od jej vypuknutia je momentálne zhruba 83.000 a na komplikácie spojené s novým druhom koronavírusu zomrelo 4633 ľudí.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Thinkstock
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa