Horské strediská Jasná a Vysoké Tatry spustili pre turistov lanovky, vyveziete sa už aj na Kamzík

2020-05-03 08:00:00 |   |    | 

Horské strediská Jasná a Vysoké Tatry spustili od piatka lanovky pre peších turistov. TASR o tom informoval PR manažér TMR Marián Galajda s tým, že prevádzka lanoviek v letnom režime sa bude realizovať za prísnych hygienických opatrení, bez lyžiarov, keďže lyžiarsku sezónu ukončili ešte 13. marca z dôvodu preventívnych opatrení proti šíreniu ochorenia COVID-19.



„Lanovka z Tatranskej Lomnice na Skalnaté pleso a lanovka zo Starého Smokovca na Hrebienok budú v dennej prevádzke. Lanovka zo Štrbského plesa na Solisko bude spustená počas prvých májových víkendov vrátane štátnych sviatkov 1. až 3. mája a 8. až 10. mája. Na lanovke na Lomnický štít momentálne realizujú technickú údržbu, preto bude spustená až 16. mája,“ uviedol pre TASR obchodno-marketingový manažér pre horské strediská vo Vysokých Tatrách Lukáš Brodanský. Galajda dopĺňa, že lanovky v Jasnej budú v prevádzke od 1. až 2. mája, 8. až 9. mája, ďalej 16., 23. a 30. mája.

Počas nútenej prestávky sme pripravili komplexný zoznam preventívnych opatrení tak, aby sme minimalizovali akékoľvek riziká. Pre každú lanovku máme pripravený zoznam opatrení na zvýšenie bezpečnosti návštevníkov aj personálu. Preprava bude umožnená len cestujúcim s rúškom alebo vhodnou náhradou, nástup bude riadený v koridoroch s rozstupmi, kapacita lanoviek je výrazne obmedzená, samozrejmosťou je dezinfekcia vozňov i dávkovače s dezinfekciou pre verejnosť,“ priblížil riaditeľ horského strediska Vysoké Tatry Dušan Slavkovský.

Brodanský vyzýva všetkých návštevníkov, aby uprednostnili nákup lístkov elektronicky, a tým sa vyhli kontaktu s pokladnicou. Dopĺňa, že základné občerstvenie pre návštevníkov budú predávať cez výdajné okienka. „Skipas Šikovná sezónka je náš tradičný zimný produkt, ale tým, že sme sezónu museli ukončiť predčasne, tak umožníme všetkým držiteľom použiť ju ako vstup na lanovku až do 15. mája. Tu by som chcel všetkých držiteľov sezóniek upozorniť, že lyžiarska sezóna je oficiálne ukončená a výstup s lyžiarskou výstrojou počas týchto dní nebudeme umožňovať nikomu."

 

Funguje aj lanovka na Kamzík

Bratislavské Nové Mesto spustilo v sobotu opäť premávku lanovej dráhy medzi Železnou studničkou a Kamzíkom. Mestská časť tak urobila po uvoľnení niektorých opatrení v súvislosti s novým koronavírusom. Pre návštevníkov však naďalej platia bezpečnostné a hygienické opatrenia.

"Posledné týždne sme okrem iného využili na údržbu lanovky tak, aby bezpečne slúžila jej návštevníkov. Možnosti jej opätovného otvorenia sme konzultovali s ministerstvom dopravy, ako aj s hygienikmi," píše starosta Nového Mesta Rudolf Kusý na sociálnej sieti. Návštevníkov zároveň upozorňuje, aby nezabúdali na dodržiavanie viacerých opatrení a aby rešpektovali pokyny pracovníkov prevádzky. Cestovný poriadok spolu s ďalšími informáciami je zverejnený na webovej stránke miestneho EKO-podniku VPS, ktorý lanovku spravuje.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: TASR
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa