Tip na výlet: Brány otvoria hrady Budatín aj Strečno

2020-05-12 08:00:00 |   |    | 

Považské múzeum v Žiline otvorí od 13. mája Budatínsky hrad, hrad Strečno a expozíciu Jánošík a Terchová. TASR o tom informovala marketingová pracovníčka múzea Magdaléna Lacková.



Pripomenula, že v rámci druhej fázy uvoľňovania opatrení v súvislosti v novým koronavírusom už otvorili park v areáli Budatínskeho hradu. "Chvíle na obľúbenom mieste si môžu užiť všetci návštevníci od 6.00 h do 22.00 h, nevyhnú sa však prísnym opatreniam. Pri vstupe do parku musia mať na sebe rúško, dodržiavať sociálny odstup a nesmú sa zdržiavať v skupinách. Toalety budú pre verejnosť prístupné len v čase prevádzky Budatínskeho hradu," uviedla Lacková.

Budatínsky hrad, hrad Strečno a expozícia Jánošík a Terchová budú prístupné od stredy do nedele od 9.00 h do 16.00 h. V areáli Budatínskeho hradu sa otvorí aj Drotársky pavilón od 9.00 h do 16.30 h. "Prehliadky budú individuálne, pričom v expozíciách bude zabezpečený dozor. Návštevníci budú mať povinnosť nosiť rúška, dodržiavať sociálny odstup a riadiť sa všeobecnými nariadeniami Úradu verejného zdravotníctva. Tešíme sa, že po dvoch mesiacoch bude v našich expozíciách opäť rušno a ľudia si budú môcť vychutnať ich čaro. Aj keď inak, ako boli doteraz zvyknutí. Naďalej však neplánujeme žiadne podujatia, a taktiež neprijímame rezervácie na prehliadky," vysvetlil riaditeľ Považského múzea v Žiline Michal Jurecký.

Viac informácií a pravidlá pre konkrétne expozície nájdu záujemcovia priamo v hradoch a na webovej stránke Považského múzea.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa