Slovinsko nám môže byť vzorom: Vláda chce podporiť domáci turizmus 200-eurovými poukážkami

2020-05-22 08:00:00 |   |    | 

Slovinská vláda plánuje darovať všetkým dospelým Slovincom 200-eurové poukážky na dovolenku v rámci krajiny. Občanov tak chce podnietiť k tomu, aby v čase krízy spôsobenej pandémiou koronavírusu uprednostnili pobyt vo vlasti pred cestou do zahraničia, informovala v stredu agentúra AFP.



Poukážky budú môcť využiť na ubytovanie či iné turistické služby, uviedla v stredu vláda. Slovinci mladší ako 18 rokov dostanú namiesto 200-eurovej len 50-eurovú poukážku.

"Chceme slovinských občanov podnietiť k tomu, aby strávili aspoň dva dni v jednej z destinácií v rámci svojej krajiny. Chceme ich motivovať, aby tam minuli nejaké ďalšie peniaze a rovnako chceme pomôcť nášmu cestovnému ruchu," povedal pre súkromnú televíziu POP TV poradca tamojšej vlády Matej Lahovnik.

Systém dovolenkových poukážok je súčasťou najnovšieho vládneho balíka zameraného na pomoc v oblasti turizmu aj iných odvetviach ťažko postihnutých koronavírusovou krízou.

Očakáva sa, že vládny návrh poukážok parlament schváli ešte v máji. Poukážky budú musieť Slovinci využiť najneskôr do konca roka 2020 s tým, že sú neprenosné a v prípade nevyužitia prepadnú.

Cestovný ruch sa na tvorbe HDP v Slovinsku podieľa 12-timi percentami.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Slovenian Tourist Board
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa