Český premiér Babiš pozýva slovenských dovolenkárov: Skúsme si pomôcť

2020-06-13 09:00:00 |   |    | 

Cestovaniu do Česka už nič nebráni. Turisti sa môžu vybrať na výlet či dovolenku nielen autom, ale aj medzinárodnou dopravou. Exkluzívne pre CzechTourism Slovensko nakrútil český premiér Andrej Babiš video, v ktorom pozýva slovenských návštevníkov do Česka. K susedom od dnešného dňa láka aj nová slovenská podstránka Kudy z nudy.



 

Do Českej republiky chodí hneď po Nemcoch najviac slovenských turistov – 750 tisíc. Keby sme sa dostali na milión, tak to bude pecka,“ prihovára sa vo videu Slovákom predseda českej vlády Andrej Babiš. Láka na návštevu Prahy, Českého Krumlova, Telča, Karlštejnu, ale i na Moravu na dobré víno. Všetky tieto miesta si teraz môžu cestovatelia užiť výnimočne bez davov turistov. „Príďte k nám, budeme sa tešiť. Držme si navzájom palce a skúsme si pomôcť, “ dodáva Babiš.

Okrem video pozvánky vábi k návšteve Česka aj špeciálna novinka, ktorú pripravila agentúra CzechTourism v súvislosti s otvorením hraníc. Portál Kudy z nudy, ktorý je s 18 miliónmi návštev ročne najnavštevovanejším cestovateľským portálom o Českej republike, radi využívajú aj slovenskí turisti. Od dnešného dňa nájdu prehľadne spracované informácie aj na slovenskej podstránke Kudy z nudy. „Aj keď sme radi, že čeština je pre slovenského používateľa bezproblémová a zrozumiteľná, rozhodli sme sa v rámci zatraktívnenia a skvalitnenia našich online služieb vytvoriť práve pre slovenských fanúšikov a cestovateľov separátnu slovenskú stránku,“  vysvetľuje Nora Gill, riaditeľka CzechTourism Slovensko.

Na stránke www.kudyznudy.cz/sk nájdu záujemcovia množstvo inšpirácií na letnú dovolenku a výlety, a to nielen na známe, ale aj menej známe atraktívne lokality v Čechách a na Morave. Podstránka v slovenčine ponúka inšpiráciu pre každého – od intelektuála bažiaceho po kultúrnych zážitkoch až po deti, ktoré sa môžu vyšantiť v lanových centrách, zoologických záhradách, alebo sa dozvedieť niečo nové z fyziky či chémie v niektorom z populárno-vedeckých centier. A nezabudli sme ani na kvalitnú gastronómiu či tipy na originálne ubytovanie. „Prajem stránke veľa spokojných užívateľov a Českej republike natešených slovenských návštevníkov,“ dodáva Nora Gill.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa